Maíllo, sobre Trillo: "¿Què n'hem de fer? ¿Enviar-lo a Perejil?"

El vicesecretari d'organització del PP defensa que l'exministre de Defensa té "tot el dret del món" a tornar al Consell d'Estat

 

  / AFP / JORGE GUERRERO

1
Es llegeix en minuts

El PP segueix entossudit a defensar la gestió de Federico Trillo de l'accident del Iak-42 quan era ministre de Defensa. Gairebé una setmana després que el Consell d'Estat apuntés l'actual (encara que per poc temps) ambaixador a Londres com a màxim responsable de la tragèdia, el vicesecretari d'organització del partit, Fernando Martínez-Maíllo, ha reiterat que el dictamen "ratifica el que han dit les resolucions judicials" i ha defensat que Trillo pugui tornar al Consell d'Estat, del cos de lletrats del qual és membre des del 1979.

"¿És un escàndol que sigui funcionari? ¿Què n'hem de fer? ¿Treure'l d'Espanya? ¿Exiliar-lo? ¿Enviar-lo a Perejil?", s'ha preguntat Maíllo en declaracions a Onda Madrid. Unes afirmacions que evoquen l'episodi de l'illot amb el mateix nom que va estar a punt de provocar un conflicte armat entre Espanya i el Marroc i durant el qual també era ministre de Defensa Trillo.

Notícies relacionades

Segons el dirigent del PP, l'exministre "té tot el dret del món a tornar a la seva antiga plaça". "És una persona que té el ple exercici dels seus drets com a ciutadà i com a funcionari públic i no se li ha tret aquest dret", ha afegit Maíllo.

En la mateixa línia s'ha manifestat el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, que ha recordat que Trillo va guanyar la seva plaça al Consell d'Estat per oposició i que aquesta és una de les "més complexes". "No tenim res a objectar que s'integri a la seva plaça després dels anys de serveis especials", ha tancat.