L'alcalde de Torredembarra retira l'estelada i penja la bandera espanyola per ordre judicial

Eduard Rovira, d'ERC, posa una senyera sota la 'rojigualda' com a símbol de rebuig a la "submissió"

torredembarra

torredembarra

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de TorredembarraEduard Rovira, ha retirat aquest dimecres l'estelada que penjava de la façana de l'ajuntament i ha hissat en un pal personalment la bandera espanyola després d'una sentència que l'obliga a fer-ho. El regidor d'ERC, no obstant, ha penjat una senyera just sota de la 'rojigualda' a tall "simbòlic" i com a mostra de rebuig a la "submissió".

En una roda de premsa a l'edifici consistorial, Rovira ha rebutjat recórrer la sentència perquè creu que perdrien i ha assegurat que assumirà personalment el pagament dels 300 euros en costes a què ha sigut condemnat l'ajuntament.

EL "LLENGUATGE DE LES BANDERES"

Rovira, que ha qualificat de "retall" la bandera espanyola, ha explicat el gest de col·locar la senyera per sota de la 'rojigualda' remuntant-se a les batalles navals, quan els vaixells "ocupats" navegaven fins a arribar a port amb la bandera del conquistador sobre la seva.

Al preguntar-se-li si tornaran a recuperar l'estelada a la teulada de l'edifici municipal, l'alcalde no s'ha pronunciat però ha incidit que amb aquesta bandera volien mostrar la seva reivindicació: "Decidir per nosaltres mateixos el nostre destí".

LA FOTO DE CARNET DEL REI

Un altre jutjat, en aquest cas el Jutjat Contenciós Administratiu 2 de Tarragona, ha sentenciat que no és vàlida la foto de mida carnet del Rei col·locada sobre la porta que l'ajuntament té al saló de plens i ha ordenat que el retrat sigui com a mínim de 29x20 centímetres i que pengi "en un lloc preferent".

Notícies relacionades

Sobre aquesta decisió l'alcalde no ha decidit si la recorreran o acataran ja que ho vol discutir amb els grups municipals, ja que la decisió de posar la foto carnet va ser presa en el ple del 31 de juliol del 2015 a proposta de la CUP.

De moment, com que no ha vençut el termini per a la presentació del recurs, la foto petita segueix penjada al costat de la de l'expresident de la Generalitat Artur Mas --també de mida carnet-- ja que no s'ha renovat el retrat des que Carles Puigdemont va assumir la presidència del Govern.