SEGURETAT DAVANT L'ALERTA PER ATEMPTATS

Madrid prohibeix la circulació de camions per Reis

L'ajuntament limita el pas de vehicles pesants del 3 al 5 de gener als districtes on se celebren cavalcades

policiaroca

policiaroca

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Madrid prohibirà per primera vegada la circulació de camions autobusos a la ciutat per l'amenaça terrorista. Durant els dies 3, 4 i 5 de gener es vetarà el pas als vehicles pesants de més de 3.500 quilos de massa màxima autoritzada (MMA) per qüestions de seguretat i amb motiu de la celebració de les cavalcades de Reis als diferents districtes de la capital, segons informa 'El Mundo'.

Amb aquestes mesures, l'Ajuntament de Madrid reforça les mesures de seguretat acordades per la Delegació del Govern, com la instal·lació de bol·lards i jardineres, per evitar atemptats terroristes com el més recent de Berlín o el de l'estiu passat a Niça.

La Policia Municipal, juntament amb els agents de Mobilitat, serà l'encarregada d'indicar als conductors d'aquests vehicles que abandonin el districte on se celebri la desfilada. Els camions i autobusos que circulin dins del perímetre de seguretat s'enfrontaran a una sanció administrativa encara per determinar. A més, els vehicles estacionats seran retirats per la grua municipal per ampliar la zona de seguretat.

AUTORITZACIÓ ESPECIAL

Notícies relacionades

En principi, la restricció afectarà cada dia el districte concret on se celebri la cavalcada de Reis, i durant el desenvolupament i les hores prèvies i posteriors a l'esdeveniment de cada barri de la capital. Les limitacions a cada zona començaran una hora i mitja abans del començament de la cavalcada i s'eliminaran una hora i mitja després. La majoria dels districtes de Madrid celebren la desfilada reial el mateix dia 5, però altres l'avancen als dies 3 i 4 de gener per evitar coincidir amb la cavalcada principal que organitza el consistori.

De totes maneres, els vehicles afectats per aquestes mesures podran sol·licitar fins al dia 2 de gener una autorització especial si aporten la marca, el model, la matrícula i les característiques del vehicle amb què pretenen entrar dins el perímetre de seguretat establert.