Dirigents pròxims a Iglesias carreguen contra Errejón per donar ales a la divisió en Podem

'Pablistes' carreguen a les xarxes contra el portaveu de la formació al Congrés amb el 'hashtag' #IñigoAsíNo

2
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

Diversos dirigents de Podem afins al secretari general, Pablo Iglesias, han carregat aquest dissabte contra el portaveu al Congrés, Íñigo Errejón, al retreure-li que doni ales a la divisió per les seves crítiques a la destitució de José Manuel López com a portaveu a l'Assemblea de Madrid. Errejón va assegurar divendres, al conèixer-se el cessament de López, que "aquest no és el camí" per a la integració dels diferents corrents de Podem. A les xarxes socials i amb l'etiqueta #ÍñigoAsíNo, diversos càrrecs partidaris de les tesis d'Iglesias han censurat Errejón per ficar-se en el relleu de López acordat pel líder de la formació morada a Madrid, Ramón Espinar.

"Saps que m'agraden molt les teves idees, però la dinàmica de fracció, famílies i quotes és vella i divideix Podem. Compa, així no", li ha reprovat el secretari d'Organització, Pablo Echenique, al seu compte de Twitter. La cap de gabinet d'Iglesias, Irene Montero, també ha retret a Errejón la seva reacció: "Debatre sense enfangar, ni fer mal a Podem. Vull que caminem juntes. Ens hi juguem l'eina per guanyar el país". Iglesias també ha intervingut en el debat assegurant que "guanyar un país per a la gent i els seus pobles requereix caminar units".

En opinió del responsable de Relacions amb la Societat Civil de Podem, Rafael Mayoral, "un debat fratern necessita respectar les decisions democràtiques i l'autonomia dels territoris". "Debat sí, confrontació no", li ha reclamat Mayoral al número dos de Podem. A la campanya s'hi ha unit Ramón Espinar, que ha elogiat Errejón -"una de les persones més brillants que conec"-, però ha afegit: "És tan imprescindible com la unitat". Altres càrrecs 'pablistes', com Juanma del Olmo i l'eurodiputada Estefanía Torres, s'han unit als retrets. "Utilitzar els mitjans per enfangar companys és ser irresponsable amb la gent que confia en Podem. Remem junts", ha reclamat Torres a Errejón. Del Olmo ha advertit que "vendre una decisió democràtica com un atac divideix i perjudica Podem", i per això ha demanat a Errejón que estigui "al costat i no davant".

Notícies relacionades

Després dels atacs dels 'pablistes', Errejón i els seus partidaris també han sortit en tromba per defensar-se, encara que l'etiqueta triada a les xarxes socials ha sigut #FelizNavidadParaTodas. "A les que ens han portat fins aquí i les que falten, per canviar aquest país amb un Podem alegre, obert i guanyador", ha dit el 'número dos' de Podem. La diputada Tania Sánchez ha defensat la pluralitat en la formació: "Amb qui estic d'acord i amb qui discrepo, a mi no em sobra ningú per construir l'eina que guanyi el país".

En la mateixa línia s'ha pronunciat el també diputat i responsable de Relacions Internacionals, Pablo Bustunduy, que ha reivindicat "un Podem que proposa, aprèn i sedueix". Aquest creuament de comentaris s'uneix als últims episodis de divisió entre els partidaris d'Iglesias i d'Errejón davant l'Assemblea Ciutadana que la formació celebrarà a mitjans de febrer. Errejón va criticar el cessament de López al considerar que anava en contra de la pluralitat mostrada en la votació sobre les regles de joc del pròxim congrés, que es van conèixer dijous passat i que va donar el triomf a Iglesias, però per un estret marge respecte a la posició del portaveu parlamentari.