Rabell: "O referèndum pactat o referèndum pactat"

El líder de CSQP insisteix que s'ha d'evitar una "reedició del 9-N" i buscar garanties legals i internacionals

No ha aclarit la participació de la seva formació política en un possible referèndum unilateral

jrico31802131 barcelona  12 11 2015 pleno y segunda votacion para la inves161223102825

jrico31802131 barcelona 12 11 2015 pleno y segunda votacion para la inves161223102825

1
Es llegeix en minuts
JÚLIA REGUÉ / BARCELONA

El líder de Catalunya Sí que es Pot (CSQP)Lluís Rabell, ha insistit aquest divendres que el referèndum sobre la independència de Catalunya ha de ser negociat amb l'Estat. "O referèndum pactat o referèndum pactat", ha sentenciat Rabell, parafrasejant les paraules amb què el president Carles Puigdemont va fixar el full de ruta del Govern per culminar el procés sobiranista.

Sobre la participació de la seva formació política en una possible consulta unilateral, Rabell ha sortit al pas i no ha volgut aclarir quina seria la seva implicació. "L'única manera de solucionar aquest dilema és mobilitzar l'opinió pública i buscar complicitats a Europa i entre els demòcrates espanyols per aconseguir un referèndum pactat", ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Segons ell, aquest és el "camí obligat", encara que ha reconegut que "la lluita és difícil" i "la situació és oberta".

Notícies relacionades

Rabell ha insistit que s'ha de generar una correlació de forces per aconseguir un "referèndum en el qual se senti cridat tota la ciutadania" i evitar una "reedició del 9-N" ja que el valora "legítim com a protesta, però no com a solució a les necessitats de la societat catalana". "S'ha de generar un escenari de decisió democràtica", ha sentenciat.

El president de Catalunya Sí que es Pot participarà aquest divendres en la cimera sobre el referèndum amb l'objectiu de "refer l'ampli consens de la ciutadania de Catalunya a favor del dret a decidir".