La CUP dóna per fet que hi haurà referèndum i prepara una campanya

Arrufat admet que la seva força intenta "garantir" que se celebri la consulta vinculant

sicup-1

sicup-1

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

Davant el reguitzell d'avisos o amenaces, trieu el que preferiu, que el sector convergent de Junts pel Sí ha llançat a la CUP en els últims mesos, recordant que només hi haurà referèndum si els anticapitalistes recolzen els pressupostos, els cupaires han passat a l'atac, en el camp mediàtic. Aquest dijous la CUP ha anunciat que “ja està treballant” en una campanya pel ‘Sí’ que llançarà el pròxim mes de febrer. Missatge implícit, hi haurà referèndum i aquest no té res a veure amb els comptes del 2017.

L'oportunitat de l'anunci, tenint en compte que divendres se celebrarà la cimera sobre la consulta vinculant al Palau de la Generalitat, tampoc és, òbviament casual. En aquest conclave, o en els que el segueixin, els anticapitalistes s'enfrontaran al Govern no només pels pressupostos, sinó, també, pel paper dels Mossos en tot el procés fins a les urnes.

FER I GUANYAR EL REFERÈNDUM

Notícies relacionades

Segons el portaveu de la direcció del partit, Quim Arrufat, el seu partit “ha començat a treballar i es pretén llançar-la com més aviat millor per mobilitzar la població pel sí, però també per garantir que la celebració del referèndum sigui indiscutible de totes, totes. Només la força del carrer ho farà possible: fer-lo i guanyar-lo”.

Les imatges facilitades fins ara són dels cartells, presidits sempre pel ‘sí’ i pels colors que la CUP bateja com “de les lluites socials”: Des del groc de les reivindicacions per la millora de l'educació pública fins al lila feminista.