Junqueras admet contactes amb Santamaría i preveu una reunió al gener

El vicepresident i conseller d'Economia també confirma que no assistirà demà al Consell de Política Fiscal i Financera per problemes d'agenda

 

  / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimecres que manté contactes amb la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i preveuen reunir-se al gener, encara que no ha concretat la data.

Junqueras ha fet aquest anunci unes hores després que transcendís la conversa que fa uns dies van mantenir el cap del GovernMariano Rajoy, amb el president de la GeneralitatCarles Puigdemont, encara que a diferència de Junqueras i Santamaría, aquests encara no han fixat una reunió.

Al mes de novembre, Junqueras va enviar una carta a la vicepresidenta del Govern convidant-la a mantenir un "diàleg fluid" amb el fi d'explorar acords no lligats al procés sobiranista ni al referèndum sobre la independència. Tot i que aquesta reunió encara no ha tingut lloc, Junqueras ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que hi ha hagut "alguns contactes" entre els dos vicepresidents i que "fa uns quants dies" van parlar per telèfon "de coses molt genèriques", fet que demostra que la relació entre tots dos és fluida.

JUNQUERAS NO ASSISTIRÀ AL CONSELL DE POLÍTICA FISCAL

Notícies relacionades

El també conseller d'Economia ha afirmat que no anirà demà a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i serà el secretari d'Economia, Pere Aragonès, qui hi assistirà en representació de la Generalitat. Junqueras ha justificat la seva absència a aquest últim CPFF de l'any per la seva activitat parlamentària, ja que haurà de participar, ha dit, en el debat del projecte de llei sobre la fiscalitat dels actius no productius de persones jurídiques a la Cambra catalana.

El Consell de Política Fiscal i Financera de demà servirà per individualitzar els objectius de dèficit de les comunitats, però sense sortir, en principi, del camí acordat en l'últim CPFF, fa menys d'un mes. En l'últim consell, celebrat l'1 de desembre i al qual sí que va assistir Oriol Junqueras, es va acordar relaxar el camí de consolidació fiscal a les autonomies per al 2017, després d'un acord entre el Govern i el PSOE, que no va convèncer, no obstant, dues comunitats socialistes, la valenciana i la balear, ni Catalunya.