BARÒMETRE DE CATALUNYA DEL GESOP

En Comú Podem no es consolida com a alternativa a Junts pel Sí

La meitat dels catalans no veuen de moment els comuns com a opció de govern

Colau té més suport que Domènech com a líder però també genera més rebuig

 

  / ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dilluns En Comú Podem presentarà el seu manifest fundacional amb el títol 'Un País en Comú'. En el text, que va avançar en exclusiva aquest diari fa una setmana, els comuns es postulen com a alternativa a l'hegemonia convergent. Perquè fos possible, haurien de trencar el matrimoni que ERC conforma a Junts pel Sí amb el PDECat. El sondeig del GESOP realitzat aquesta setmana situa els comuns pugnant amb els hereus de Convergència, Ciutadans i el PSC per la segona plaça, darrere dels republicans. Un 40% dels consultats consideren que poden ser una alternativa de Govern, mentre que més de la meitat no ho veuen encara així.

L'aposta dels comuns convenç més el vot masculí que el femení (43,9% dels homes el veuen com aquesta alternativa de país, enfront del 37,6% de dones). Entre les preferències com a cap de cartell en les pròximes eleccions catalanes, Ada Colau aconsegueix quatre punts més que Xavier Domènech (29,9 de la primera per 25,5 del segon) encara que genera gairebé el doble de rebuig. El 60,4% dels enquestats consideren que l'alcaldessa de Barcelona no seria una bona cap de cartell, mentre que l'historiador tan sols xoca amb l'oposició d'un terç dels interpel·lats (35,9%).

Notícies relacionades

Malgrat que el líder d'En Comú Podem continua insistint que els lideratges han d'emergir durant el procés de la confluència, hi ha un ampli consens entre els comuns que l'home que els ha conduït a la doble victòria en les eleccions generals seria el seu candidat perfecte a la Generalitat. Entre els preguntats, el recolzarien el doble d'homes (34,2%) que de dones (17,5%).

EL VOT DE L'ÀREA METROPOLITANA 

Els joves, entre 18 i 29 anys, són els més proclius a votar, així com els enquestats que viuen en municipis de més de 100.000 habitants. Una cosa que tenen molt presents a la confluència, que saben que el seu repte és poder implantar-se en tot el territori i no circumscriure's simplement a l'àrea metropolitana de Barcelona, on tenen la seva principal borsa d'electors.