BARÒMETRE DE CATALUNYA DEL GESOP

La valoració de Puigdemont millora la que obtenia Mas

Per primera vegada en set anys, la gestió del Govern obté més opinions positives que negatives

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Segons l’enquesta del GESOP, el treball de camp del qual s’ha dut a terme en plena tempesta entre Junts pel Sí i la CUP, més de la meitat dels sondejats creuen que Carles Puigdemont està sent un bon president. I per primera vegada en set anys, són més els que fan una bona valoració del Govern respecte als que el puntuen negativament.

L’opinió sobre Puigdemont és significativa en si mateixa i, en especial, en comparació amb el seu antecessor, Artur Mas, que va ser qui el va escollir per ocupar la presidència. El 51% dels consultats creuen que Puigdemont està sent un bon president de la Generalitat, mentre que gairebé el 40% opina que ho està fent malament. En canvi, durant el mandat de Mas, la valoració sempre era més negativa que positiva, excepte a l’enquesta del gener del 2012. Mas va arribar a obtenir opinions negatives d’entre el 50% del novembre del 2014 i el 56% del febrer del 2015.

Notícies relacionades

A Carles Puigdemont el puntuen millor els homes que les dones i els joves que els més grans de 60 anys, així com els enquestats amb més nivell d’estudis. Els habitants de nuclis de menys de 10.000 habitants són els que, amb diferència, valoren millor el president: el 65% creu que ho està fent bé. Per partits, el més significatiu és el suport que rep de votants de la CUP: el 63% està d’acord amb la seva actuació.

APROVAT FINS I TOT A LA CUP

Tan significativa com la valoració de Puigdemont és la que rep el Govern en el seu conjunt. Per primera vegada en set anys, aconsegueix més opinions positives (el 34%) que negatives o molt negatives (aquestes sumen el 28%). Els sectors més favorables al Gabinet de Junts pel Sí són els homes de 45 a 59 anys amb un alt nivell d’estudis i residents en una població de menys de 10.000 habitants. I per electorats, la dada més significativa és que, malgrat tantes crisis matrimonials, els votants de la CUP són en un 40% favorables al Govern, davant només el 20% que el jutgen negativament.