MOVIMENTS EN LA FORMACIÓ TARONJA

Rivera marca terreny a València davant Carolina Punset

L'eurodiputada de Ciutadans sospesa enfrontar-se en primàries amb el líder del partit

icoy36635015 rivera161215203652

icoy36635015 rivera161215203652 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, mesurarà aquests dies a València la fortalesa que puguin tenir, o que li vulguin mostrar, els únics rivals interns declarats a Ciutadans, el grup que encapçala l'eurodiputada Carolina Punset, cap de llista per aquesta província en les autonòmiques. Però també s'espera que recolzi els que exerceixen l'oposició a la seva pròpia oposició, és a dir, el grup que té com a cap visible Fernando Giner, portaveu a l'ajuntament de la capital, ja que ho ha fet amb l'anunci de la seva visita. 

Punset va dimitir a l'octubre de l'executiva per desavinences estratègiques però també per pensar que Ciutadans havia deixat de banda un dels seus objectius fundacionals: la lluita contra els nacionalismes, “incloent-hi regionalismes no independentistes”. En aquesta línia, va criticar els que "es passegen amb "trossos de tela" el dia en què Giner, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, portava la senyera la Diada del 9 d'Octubre.

Notícies relacionades

Però l'executiva nacional va retreure el seu comentari a Punset i des d'aleshores encara ha potenciat més la figura del regionalista Giner. Així també s'entén aquesta visita de Rivera a València, en què tindrà una trobada amb militants i una altra amb empresaris. El mateix Giner la va anunciar i Rivera la va confirmar per Twitter amb una foto amb el portaveu municipal. Alexis Marí, pròxim a Punset i portaveu del partit a les Corts, li va contestar amb ironia en aquesta mateixa xarxa: "Ara ja sé que véns, president". Mari tampoc va ser convidat a la inauguració de l'oficina del diputat i des de l'executiva ningú va recolzar la jornada sobre nacionalismes i populismes promoguda per Punset a Madrid. "Silenciar qui no pensa com tu és una mica d'acomplexats, ¿no?", va apuntar Marí.

PUNSET NO ES RENDEIX

Des que va dimitir, Punset es planteja enfrontar-se en primàries a Rivera. Va començar la seva precampanya exigint unes regles clares, que parteixin de la idea d''un militant, un vot' i que es dipositi en una urna. I quan aquesta mateixa mateixa setmana li suggerien dimitir si no estava d'acord amb el control del vot telemàtic que fa servir el partit va deixar clar que tenia la intenció de tirar endavant. "Si et sembla ho deixo tot i els regalo el partit. D'això se'n diu abandonar. Jo no ho faré", va sentenciar.