Rajoy demana als independentistes que renunciïn "a l'estratègia del desafiament permanent"

El president diu que Puigdemont sap que "està a la seva disposició per parlar"

undefined36632584 spain s prime minister mariano rajoy arrives at a european u161215195802

undefined36632584 spain s prime minister mariano rajoy arrives at a european u161215195802 / FRANCOIS LENOIR

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El president del Govern, Mariano Rajoy, va demanar dijous a la nit a Brussel·les als independentistes catalans que deixin d'insistir a convocar un referèndum perquè aquesta estratègia "condueix al no res" i perquè "les sentències del Tribunal Constitucional s'han de complir sempre". "Els animo a renunciar d'una vegada (...) a questa estratègia de desafiament permanent", va declarar després de la cimera europea. 

Davant una pregunta de la premsa sobre "si té sentit dialogar" amb l'Executiu català tot i que manté la voluntat de convocar un referèndum l'any que ve, Rajoy va respondre que "el diàleg té sentit sempre". "Sempre que --va continuar-- no se cedeixi en el que no s'ha de cedir". El líder del PP va recordar les seves paraules de dimarts passat al Senat, on es va oferir a parlar, d'entre altres temes, de pensions, de Pressupostos Generals, de finançament autonòmic i de les "46 peticions" que el president Carles Puigdemont li va presentar a l'abril. "Hi ha moltes coses de què es pot parlar, es pot construir", va afegir abans d'insistir que no és qui per trencar la sobirania espanyola.

"El senyor Puigdemont sap, perquè l'hi he dit jo, que estic a la seva disposició per parlar", va respondre lacònicament quan se li va plantejar si ha parlat amb ell els últims dies per convidar-lo a la Conferència de Presidents o si preveu que la reunió pendent entre tots dos es pugui celebrar abans de Nadal.

Notícies relacionades

SENSE COMENTARIS SOBRE AZNAR

El líder del PP no va voler comentar les crítiques que el president d'honor del seu partit i de la FAES, José María Aznar, va fer dimarts a la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, per la seva tesi que la falta d'acord entre populars i socialistes en relació amb el desafiament independentista havia sigut un error.