EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

El PPC calcula que la Generalitat dedicarà al procés 120 milions el 2017

Albiol veu difícil avançar en el diàleg mentre Puigdemont convoqui la cimera pel referèndum

albiol

albiol

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

El PP català, basant-se en el projecte de pressupostos del 2017 presentat pel conseller Oriol Junqueras, calcula que el Govern de la Generalitat destinarà l'any que ve al procés sobiranista 120 milions d'euros. "I mentrestant, hi ha hospitals saturats a Catalunya i plantes tancades com a la Vall d'HebronVall d'Hebron", ha afegit Xavier García Albiol aquest dilluns en roda de premsa.

Segons els comptes del coordinador general dels populars catalans, la Generalitat pretén invertir "5,8 milions per a un referèndum que no es farà, 93 milions per a una Agència Tributària que és innecessària, 18 milions en acció exterior per difondre un procés independentista que no existeix i 2,8 milions per al Diplocat".

LA CIMERA DEL REFERÈNDUM

Tant aquesta inversió com la convocatòria d'una cimera pel referèndum per al dia 23 demostren, segons Albiol, que el diàleg que diu voler practicar el Govern de Carles Puigdemont és "poc sincer i poc creïble". L'entesa "es fa difícil mentre JxSí vagi per la vida de la mà dels radicals de la CUP", ha afirmat el líder del PPC al Parlament. "Puigdemont hauria de reflexionar si la convocatòria d'aquesta cimera és la millor resposta a la voluntat de diàleg expressada pel Govern de Mariano Rajoy per millorar en qüestions com les infraestructures i el finançament", ha afegit.

LA PONÈNCIA TERRITORIAL DEL PP

Notícies relacionades

Albiol també s'ha referit en la seva compareixença davant els mitjans a la reunió que els membres de la ponència territorial del pròxim congrés del PP mantindran dissabte a Barcelona. A més d'ell, que és un dels redactors, hi participaran el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, el líder del PP al País Basc, Alfonso Alonso, el president de la Rioja, José Ignacio Ceniceros, i el vicesecretari popular de política territorial, Javier Arenas.

Aquesta trobada servirà per tancar el document que els ponents presentaran en el conclave popular de principis d'any i en què s'abordaran qüestions com l'organització territorial i el model de finançament.