L''operació diàleg' desentona amb el perfil d'Albiol al Parlament

El coordinador general del PPC sosté que no variarà la seva estratègia

La irrupció de Millo li ha tret protagonisme en les últimes setmanes

rjulve36602905 barcelona  12 de diciembre de 2016   junta directiva del ppc161212143049

rjulve36602905 barcelona 12 de diciembre de 2016 junta directiva del ppc161212143049 / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

L'eslògan que va utilitzar Xavier García Albiol en la seva candidatura per a les eleccions del 27-S, 'Plantem cara', sembla que no quadra gaire amb la imatge de mà estesa amb què el Govern del PP es presenta en aquesta nova etapa. També el perfil dur del coordinador general dels populars catalans xoca amb aquesta tàctica. Perquè és cert que Albiol ha fet alguna apel·lació al diàleg -fins i tot a reformar la Constitució- en les seves últimes intervencions al Parlament, però la preponderància de les seves andanades contra el Govern ho ha ocultat.

“La nostra estratègia seguirà sent la mateixa. Mentre el Govern segueixi invertint en el procés en lloc de donar resposta als problemes reals, es fa difícil acordar qualsevol cosa. Nosaltres seguirem marcant perfil propi al Parlament”, ha avisat aquest dilluns Albiol. Encara més, per més que moduli el seu discurs, fonts del PP admeten que resulta molt difícil deslligar l'exalcalde de Badalona de la seva actitud precedent. Al marge del desgast que arrossegava Alicia Sánchez-Camacho, si Mariano Rajoy va apostar per ell per a les últimes autonòmiques va ser per mostrar-lo com el gran antagonista de l'independentisme i evitar així que Ciutadans seguís prenent-los vots en aquesta parcel·la.

Aquesta política de mà dura entonava amb l'actuació de Llanos de Luna al capdavant de la Delegació del Govern, però l'arribada d'Enric Millo i la seva aposta per mostrar un caràcter més amable (encara que això no signifiqui paralitzar cap procés judicial) deixen Albiol fent en solitari el paper de poli dolent. Però no només això. El nou delegat del Govern, que ha fitxat per al seu negociat membres de l'equip del coordinador general, li ha restat visibilitat en les últimes setmanes i l'ha guanyat en protagonisme com a interlocutor amb l'Executiu central. Una rellevància que Albiol vol contrarestar amb la seva participació com a membre de la ponència territorial del congrés del PP que se celebrarà a principis d'any.

PROTAGONISTA AL CONGRÉS DEL PP

Precisament, aquest dissabte se celebrarà a Barcelona la reunió en què el dirigent del PPC, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, el líder del PP al País Basc, Alfonso Alonso, el president de la Rioja, José Ignacio Ceniceros, i el vicesecretari popular de política territorial, Javier Arenas, com a coordinador del grup, tancaran el text que presentaran al conclave conservador.

Notícies relacionades

El rol d'Albiol en aquesta ponència li permetrà recuperar pes mediàtic pocs mesos abans que els populars catalans celebrin el seu propi congrés. Encara que algun sector ha tirat més d'una canya per veure si algú s'animava a disputar-li la presidència del partit a l'actual líder al Parlament, en aquests moments no hi ha ningú amb prou rellevància que vulgui entrar en la contesa. També algun membre de la cúpula del PP a nivell estatal ha sondejat la capacitat d'altres dirigents del PPC, però sembla que es tracta d'una prospecció a mitjà termini.

En els 'tempos' també es fixen algunes veus del partit, que fan la següent càbala: en funció de quan siguin les pròximes eleccions al Parlament, potser el líder dels populars catalans no serà el candidat (com va passar amb Camacho i Albiol) i l'actual coordinador general se centrarà a recuperar l'alcaldia de Badalona, on el seu "perfil propi" li va donar molts rèdits.