LES LLUITES INTERNES AL PARTIT SOCIALISTA

Pedro Sánchez critica a Astúries la falta de "projecte" de la gestora del PSOE

L'exlíder socialista acusa Díaz de voler endarrerir el congrés del PSOE per consolidar la seva candidatura

 

  / EFE / ALBERTO MORANTE

1
Es llegeix en minuts

L'exlíder del PSOE Pedro Sánchez ha reaparegut aquest dissabte a Astúries per buscar el caliu de la militància i marcar distàncies amb la gestora precisament en l'autonomia governada per Javier Fernández, el seu substitut provisional. L'exsecretari general, que ja a la primera parada de la seva gira per Espanya, a Xirivella (València), va donar per caducat el temps de la gestora, ha seguit percudint contra la direcció interna. "Un partit polític és organització, projecte polític, direcció i lideratge, i això ara com ara no ho tenim", ha assenyalat.

Davant unes 1.200 persones, Sánchez ha acusat la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, sense citar-la directament, de voler endarrerir el congrés del partit per refermar la seva candidatura. "Hi deu haver qui vol que s'endarrereixi perquè vol competir en clau interna", ha proclamat, i tot seguit ha defensat un conclave immediat "per unir el PSOE i derrotar la dreta". "El retard del congrés no beneficia cap socialista, només Mariano Rajoy", ha afirmat.

Tota la seva al·locució, en una plaça de la localitat asturiana de El Entrego, ha sigut una esmena a la totalitat a la tasca i pedagogia que tracta de fer la gestora per recompondre el partit. Així, mentre Fernández advoca perquè el PSOE faci una "reflexió" abans d'obrir les primàries, Sánchez ha considerat que el seu partit no té per què "redefinir-se", ja que ja té "solucions", com la igualtat, la lluita contra les retallades o el federalisme.

Així mateix, davant la "centralitat" de què ara presumeix el president de la gestora, després d'acordar amb el PP el sostre de despesa, Sánchez ha reivindicat un PSOE "d'esquerres", que no estigui "ni al costat ni sota del PP, sinó al davant".

ZAPATERO CONTRAPROGRAMA

Notícies relacionades

Per últim, en referència a la necessitat de "cosir" les ferides internes que reclama Díaz, ha asseveray que "per cosir el PSOE la millor agulla i el millor fil són la veu i el vot de la militància". D'aquesta forma, ha tornat a erigir-se en el millor representant de les bases ("els socialistes de cor") que no comparteixen que el PSOE facilités la investidura del president del Govern. 

Per contra, l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, que ha contraprogramat l'acte de Sánchez amb un altre a Lleó, ha defensat l'abstenció que va facilitar el desbloqueig amb l'argument que el seu partit no vol "que a Espanya li vagi pitjor" perquè a la formació li vagi "millor".