Sánchez reapareixerà a Astúries dissabte

L'exsecretari general incomoda doblement la gestora per visitar autonomies amb governs socialistes

1
Es llegeix en minuts

Dos mesos i mig després de la seva dimissió com a secretari general, Pedro Sánchez torna a incomodar la gestora del PSOE amb un acte a Astúries dissabte amb militants de base, cada vegada més mobilitzats des de plataformes internes que reclamen la convocatòria immediata de primàries.

Sánchez visita, una altra vegada, una comunitat amb un Govern socialista, com ja va fer a la Comunitat Valenciana, una circumstància que incrementa la incomoditat, ja que genera un problema més a l'executiu autonòmic. En aquest cas, a més, el principal damnificat és el mateix president de la gestora, Javier Fernández.

Amb Sánchez hi haurà dissabte a San Martín del Rey Aurelio la diputada asturiana Adriana Lastra, un dels fidels que es va quedar a la seva executiva fins al final i que va votar "abstenció per imperatiu" en la investidura de Rajoy.

Després de l'acte multitudinari de Xirivella (València), el 26 de novembre, aquesta és la segona parada de la gira que va anunciar Sánchez per Espanya per retrobar-se amb la militància i sospesar la possibilitat de tornar a presentar-se a les primàries.

Els sanchistes defensen que dues aparicions públiques en més de dos mesos estan dins de la "normalitat", sobretot quan el to de l'exsecretari general en aquestes aparicions està sent "correcte" i "calmat".

Notícies relacionades

Per la gestora, en canvi, suposa un intent contraproduent de mantenir el partit en "mode congrés" -en paraules del seu portaveu, Mario Jiménez-, en un moment en què els seus esforços se centren en l'"agenda parlamentària" amb què el PSOE ha aconseguit pactar amb el Govern la pujada del 8% del salari mínim i un punt més de PIB per a les comunitats autònomes.

Fernández es felicitava aquesta setmana que el seu partit hagués recuperat amb la seva tasca parlamentària la "centralitat" política, al mateix temps que la presidenta andalusa, Susana Díaz, situava el PSOE en l'"oposició útil".