Pedro Sánchez, a la gestora: "El vostre temps s'ha acabat"

1
Es llegeix en minuts
NACHO HERRERO / VALÈNCIA

Gairebé un mes després de la doble dimissió com a secretari general del PSOE i com a diputat, Pedro Sánchez ha reaparegut aquest dissabte en un acte amb entregats militants a Xirivella (València) i ho ha fet amb un missatge directe a la gestora que el va substituir al capdavant del partit. "El vostre temps s'ha acabat. Amb tot el respecte i tota la solidaritat d'un militant de base, una gestora no és per dirigir el partit, sinó per convocar un congrés. Per això demano un congrés i primàries ja", ha afirmat.

Notícies relacionades

Això sí, abans també els ha posat 'deures' per a la imminent negociació dels pròxims pressupostos generals. "Diuen que no ens podem posicionar en contra dels pressupostos perquè no els coneixem, però els del PP no són uns nouvinguts, a mi no em fa falta veure'n la lletra perquè sé que portaran més retallades, per això li demano a la gestora que es voti en contra del sostre de despesa i si Mariano Rajoy amenaça amb eleccions, li diem 'no et tenim por", ha sentenciat davant una audiència enfervorida.

Segons els organitzadors, prop de 1.500 persones han assistit aquest dissabte a una reunió en què Sánchez ha tingut entre els seus 'teloners' Odón Elorza i José Antonio Fernández Tapias, i en què ha estat acompanyat per diversos dels diputats que van votar en contra de la investidura de Rajoy. Per Sánchez, el PSOE té clar el diagnòstic dels problemes de la societat espanyola i també les solucions. "El que ens fa falta és fer el que promet. I si diem no a Rajoy, votem no a Rajoy", ha sentenciat.