'CAS AUDITORI'

La jutge demana investigar el president de Múrcia per quatre delictes de corrupció

El fiscal l'acusa de frau, prevaricació, falsedat i malversació de cabals públics en la construcció d'un auditori quan era alcalde

 

  / EFE / MARCIAL GUILLÉN

1
Es llegeix en minuts

El jutjat número u de Lorca ha demanat aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia que investigui el president regional, Pedro Antonio Sánchez, pels presumptes delictes de frau contra l'Administració pública, prevaricació continuada, falsedat en document oficial i malversació de cabals públics en l'anomenat 'cas Auditori'. Aquest cas indaga en les obres de construcció d'un auditori i entrega d'aquesta infraestructura de Puerto Lumbreras quan Sánchez era alcalde d'aquest municipi.

Notícies relacionades

En una interlocutòria, la titular del jutjat de Lorca ha elevat una exposició raonada a la Sala Civil i Penal del tribunal superior, en què, després d'un relat de tots els fets que es recullen en l'escrit del fiscal, considera que els fets atribuïbles al president poden ser constitutius dels esmentats delictes.

El fiscal de delictes urbanístics de Múrcia, José Luis Díaz Manzanera, va argumentar en el seu escrit que queda demostrada la participació de Sánchez "en tots i cada un dels fets relatats al llarg d'aquest informe i que, per tant, n'era perfecte coneixedor".