Rufián assegura que el vídeo de Suárez confirma "l'engany de la Transició"

"Els que no van voler que el poble votés el 78 un Rei perquè potser perdien són els mateixos que el 2016 no volen que es voti un referèndum d'autodeterminació", afegeix

Gabriel Rufián, sobre la revelació de Suárez. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha assegurat aquest dissabte que la revelació realitzada aquest divendres per La Sexta que en les albors de la democràcia no es va fer un referèndum sobre la monarquia per por que guanyés el 'no' (segons va explicar Adolfo Suárez a la periodista Victoria Prego el 1995), confirma "l'engany de la Transició".

Notícies relacionades

"La sospita ja hi era, que en la Transició ens havien enganyat. Només cal recordar una cosa: els mateixos que no van voler que el poble votés el 78 un Rei perquè potser perdrien són els mateixos que ara, el 2016, no volen que es voti en un referèndum d'autodeterminació perquè potser al final perdrien", ha declarat als periodistes a Sitges.

Rufián també ha mostrat els seus recels davant la possibilitat que el Govern central accepti la petició d'una relació de bilateralitat que va fer ahir el president Carles Puigdemont. Segons ell, el nou Executiu de Mariano Rajoy "torna a ser un govern absolutament reaccionari amb un Ministeri de l'Interior en mans d'un senyor tan reaccionari com l'exalcalde de Sevilla". "No esperem res més enllà del que ja sabem: sentències, editorials, negatives...", ha afegit.