DECLARACIONS INÈDITES

Adolfo Suárez va admetre que la Monarquia hauria perdut en un referèndum

"Feia enquestes i perdíem", va explicar a Victoria Prego en una entrevista del 1995 que revela aquest divendres 'La Sexta columna'

Adolfo Suárez i Felipe González.

Adolfo Suárez i Felipe González.

1
Es llegeix en minuts

Adolfo Suárez va revelar, en una entrevista amb la periodista Victoria Prego, per què no va sotmetre a un referèndum la Monarquia. "Feia enquestes i perdíem", va explicar, tapant-se el micròfon. La conversa, que tot i així es va gravar, va tenir lloc el 1995 per a Antena 3 i aquest divendres a la nit es podrà escoltar de manera inèdita en el programa 'La Sexta columna'. La cadena ja n'ha difós un avanç.

Notícies relacionades

El que va ser president del Govern explicava que "la majoria dels caps de Govern estrangers" li "demanaven" consultar a la ciutadania sobre monarquia o república. "Això era perillosíssim en aquell moment", li deia la periodista. I en relació amb la qüestió, Suárez admetia que els sondejos que encarregava vaticinaven que la Corona hi sortiria perdent.

"Era Felipe [González] el que els estava demanant als altres que ho demanessin", confessava Suárez, mort el 2014, respecte a les peticions dels líders estrangers per fer la consulta. La solució va ser, va relatar, "ficar" el Rei en la Reforma Política del 1977. "Llavors jo vaig posar la paraula Rei, la paraula Monarquia en la llei... i així vaig dir que ja havia sigut sotmès a referèndum".