EL DILEMA DEL SOCIALISME

Iceta reclamarà al PSOE un "tractament específic" per al PSC

El líder dels socialistes catalans trucarà aquest dilluns a Javier Fernández per concertar una reunió

jrico36170843 barcelona   2016  11 05   politica  miquel iceta  ha reivind161107095608

jrico36170843 barcelona 2016 11 05 politica miquel iceta ha reivind161107095608 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, trucarà aquest dilluns al president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, per concertar una reunió amb ell com més aviat millor, en la qual ha assegurat que defensarà un "tractament específic" per als socialistes catalans. La direcció interina del PSOE va manifestar ja aquest diumenge la seva voluntat de reunir-se amb el líder del PSC una vegada passat el congrés d'aquest cap de setmana, del qual ha sortit la nova executiva, que es reuneix per primera vegada aquest dilluns.

Notícies relacionades

En una entrevista a TV-3, Iceta ha demanat al PSOE que comprengui que el PSC no podia assumir la disciplina de vot per facilitar la investidura de Mariano Rajoy perquè a ell li atribueix bona part del bloqueig de relacions entre la Generalitat i l'Estat: "És molt important que al PSOE hi hagi plena consciència que la situació catalana requereix reconèixer alguna excepció, com amb la votació a Rajoy".

Iceta ha defensat que es mantingui la germandat entre el PSC i el PSOE tot i aquesta discrepància: "No m'agradaria que s'entengués que el PSC es desentén d'Espanya i que el PSOE es desentén de Catalunya, seria un greu error".