L'ESTRATÈGIA DE LA FORMACIÓ MORADA

Domènech no es planteja una aliança amb el PSC de cara a les catalanes

El líder d'En Comú Podem adverteix que "la batalla de les banderes no és la millor manera d'aconseguir majories"

jregue34272251 politica  elecciones generales   en comu podem   xavier dom 161107114035

jregue34272251 politica elecciones generales en comu podem xavier dom 161107114035 / ICONNA JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha assegurat aquest dilluns que la nova força d'esquerres que busquen crear -amb Barcelona en Comú, Podem, ICV, EUiA i Equo- de cara a les eleccions catalanes no es planteja, de moment, una aliança prèvia amb el PSC.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Domènech ha considerat "massa prematur" parlar d'aliances d'esquerres, i ha assegurat que la seva formació no s'ho ha plantejat per ara. Ha afegit que la coalició es comprometrà "amb qualsevol exercici de sobirania a Catalunya que tingui implicacions reals".

CONTRA LA "BATALLA DE LES BANDERES"

Notícies relacionades

En aquest sentit, el líder d'En Comú Podem ha avançat que si un dia es posen urnes per decidir sobre la independència, ho recolzaran: "Si ho convoquen altres hi serem, i, si fa falta, ho convocarem nosaltres si governem". Domènech ha assegurat que s'han compromès com ningú en la defensa del referèndum, i ha sostingut que el problema no és si l'Estat el permet, sinó si és "efectiu".

El diputat ha considerat que "la batalla de les banderes no és la millor manera d'aconseguir majories per canviar el país" i que el desafiament català triomfi, ha dit. Sobre si liderarà el nou partit, ha afirmat que està a disposició del que els seus companys li demanin, tot i que ha apuntat que "és bo que en aquests processos apareguin noves cares" per tenir pluralitat de lideratges.