XIII CONGRÉS DELS SOCIALISTES CATALANS

Iceta versiona el seu prec a Sánchez: "¡Hillary, per Déu, que no guanyi Trump!"

El primer secretari del PSC anima la candidata demòcrata nord-americana poc abans de les disputades eleccions presidencials

1
Es llegeix en minuts

Emulant l’efusiva crida que havia fet a Pedro Sánchez el setembre passat, Miquel Iceta va reclamar ahir a Hillary Clinton que faci tot el possible per derrotar Donald Trump en les eleccions a la presidència dels Estats Units que se celebren demà.

«¡Deslliura’ns de Rajoy i del PP, per Déu, deslliura’ns d’ells! ¡Estem al teu costat, estem amb tu, aguanta, resisteix a les pressions!», li va dir al llavors secretari del PSOE a Gavà, perquè no cridés a l’abstenció en la investidura de Mariano Rajoy. 

Ahir, en la clausura del 13è congrés del PSC, Iceta va recuperar per uns instants aquell to vibrant per esperonar la candidata demòcrata. «Go, Hillary, go! For goodness’ sake, go for it! Don’t let Trump win! We are all with you!» (¡Vinga, Hillary, vinga! ¡Per Déu, som-hi! ¡No permetis que Trump guanyi! ¡Estem tots amb tu), va exclamar Iceta, assenyalant amb humor que potser Clinton seguia el seu discurs per «streaming».

La seva intervenció va ser molt aplaudida. Una altra de les ovacions més grans de la clausura del congrés es va produir quan el primer secretari dels socialistes catalans va anunciar la presència al Palau de Congressos de Josep Borrell. Qui li havia de dir que, 18 anys després d’haver renunciat a ser 

Notícies relacionades

el candidat del PSOE per a les eleccions del 2000 (malgrat haver sigut elegit en les primàries per convertir-s’hi), tornaria a ser l’esperança de bona part del socialisme espanyol. 

«Pep, no oblidem fàcilment. T’estimem», li va dir Iceta, que ja el va assenyalar en una entrevista a EL PERIÓDICO com un dels seus favorits per rellevar el dimissionari Pedro Sánchez.