PROCÉS JUDICIAL PER LA CONSULTA DEL 9-N

El PP, el PSOE i Ciutadans recolzen que el Suprem pugui jutjar Homs

El Congrés preveu aprovar el suplicatori demanat pel tribunal a finals de novembre

El diputat diu que seria un "honor" ser inhabilitat i espera el judici per a la primavera

jgblanco36146155 madrid 03 11 2016 pol tica homs comparece suplicatorio co161103124032 / AGUSTIN CATALAN

jgblanco36146155 madrid 03 11 2016  pol tica   homs comparece suplicatorio co161103124032
Homs, contra l’actuació gregària que, segons ell, està mostrant en aquest procediment el Tribunal Suprem.

/

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Francesc Homs va arribar ahir al Congrés dels Diputats amb la seva intervenció preparada al mil·límetre però conscient, també, que res del que anava a dir canviarà la decisió que ja han pres els partits: el PP, el PSOE i Ciutadans votaran a favor de la petició de suplicatori cursada pel Tribunal Suprem per investigar-lo per la consulta del 9-N. 

El portaveu del Partit Demòcrata ja compta que el Parlament aprovarà la petició la tercera setmana de novembre i que, cap a la primavera, començarà el judici, encara que els terminis, intueix, poden dependre de la voluntat que tingui el Govern de tensar el conflicte català o buscar una entesa. Al seu parer, Mariano Rajoy pretén donar una lliçó que intimidi els catalans i ell diu sentir-se honrat si, finalment, el condemnen. «Volen donar un escarment als que no ens dobleguem davant el PP i intimidar els que posem urnes per resoldre problemes polítics», va assenyalar en una roda de premsa celebrada després de comparèixer davant la Comissió de l’Estatut del Diputat per demanar que es denegui el suplicatori.  «Això no serà una màcula, sinó un element de distinció. Que se’m condemni és un honor», 

va advertir.

Francesc Homs

PORTAVEU DEL pARTIT DEMÒCRATA

"Que se'm condemni és un honor, però en termes democràtics és un mal símptoma"

El dirigent va denunciar que el Tribunal Suprem i la Fiscalia General de l’Estat es dobleguen als interessos del PP i actuen de forma «gregària» contra ell. Va recordar que la Junta de Fiscals de Catalunya no va apreciar delicte, i va assenyalar Mariano Rajoy com a responsable que, després, la Fiscalia presentés la denúncia que inicia el procediment en contra seu.

Notícies relacionades

Homs va incloure en la seva exposició atacs a PSOE i Ciutadans. Va al·legar que és incoherent que aquests grups hagin aprovat la creació d’una comissió d’investigació sobre l’operació Catalunya i, en canvi, actuïn de manera oposada quan han d’assumir un cas tangible derivat d’aquesta operació. El PSOE va defensar la seva posició assenyalant que, encara que els arguments d’Homs són «lloables», no tramitar el suplicatori generaria «impunitat i indefensió».

La Comissió de l’Estatut del Diputat elevarà dimarts que ve un dictamen –que com tot el procés és secret– al ple del Congrés. Segons el calendari del Parlament, la votació –així mateix de caràcter secret– es produiria durant la tercera setmana de novembre, en una sessió també a porta tancada.