Rufián i Tardà s'enfronten a Alberto Garzón a Twitter

El diputat d'IU acusa ERC d'"hipocresia" per mantenir un discurs d'esquerres a Madrid mentre que a Catalunya va "de la mà de la burgesia"

lpuig34739465 madrid 18 07 2016  pol tica   reumion de la diputacion perma161101131850

lpuig34739465 madrid 18 07 2016 pol tica reumion de la diputacion perma161101131850 / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts

Si fins ara el discurs del diputat d'ERC Gabriel Rufián en la segona votació del debat d'investidura havia provocat una allau de reaccions per part dels principals interpel·lats, això és, el PSOE, així com de destacats dirigents del PP, aquest dimarts la rèplica ha arribat per l'esquerra. El coordinador general d'Izquierda Unida i diputat d'Units PodemAlberto Garzón, ha penjat a Twitter una reflexió sobre la intervenció del republicà en què acusa ERC d'"hipocresia" per mantenir "un discurs d'esquerres i rupturista" a Madrid mentre que a Catalunya "va de la mà de la burgesia". Com no podia ser d'una altra manera, tant Rufián com el seu cap de files al Congrés, Joan Tardà, han contestat a la mateixa xarxa social.

En el seu apunt, Garzón subratlla que, malgrat que "tot el que va dir" Rufián "era veritat", els republicans mantenen una doble vara de mesurar segons on es trobin. Així, mentre que al Congrés dels Diputats adopten un estil "incendiari", a la Generalitat governen amb el partit hereu del que històricament ha recolzat la burgesia catalana i estan disposats "a parlar amb aquesta mateixa burgesia i amb la dreta espanyola per a tombar el govern d'Ada Colau". Garzón es refereix a la voluntat de Xavier Trias d'intentar forjar un govern alternatiu per a l'Ajuntament de Barcelona.

Notícies relacionades

Fidel al seu costum de respondre, Rufián ha puntualitzat al diputat d'Units Podem que la decisió d'ERC de pactar amb el PDC la coalició de Junts pel Sí respon a "un procés d'autodeterminació transversal", i recalca que JxSí no ha enganyat a ningú, però "el PSOE sí", al reiterar fins a la sacietat que votaria 'no' a Rajoy i virar a l'abstenció en l'últim moment.

Tardà també ha donat la rèplica a Garzón i li ha preguntat per què votarà en contra del suplicatori a Francesc Homs (processat per la consulta alternativa del 9-N pel Tribunal Suprem) si considera que "el PDC són burgesos corruptes amb qui no s'ha de pactar".