La UE felicita Rajoy i confia que doni "estabilitat política" a Espanya

Tusk, Juncker i Schulz transmeten el seu suport al president del Govern

La UE felicita Rajoy i confia que doni "estabilitat política" a Espanya

STEPHANIE LECOCQ (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president del Consell Europeu, el conservador polonès Donald Tusk, ha felicitat aquest diumenge Mariano Rajoy per la seva investidurainvestidura com a president del Govern per a una nova legislatura, alhora que ha confiat que ofereixi "estabilitat política i cohesió social" a Espanya.

"Confio que els anys vinents i sota el seu lideratge, Espanya disfruti de l'estabilitat política i la cohesió social que són necessàries per respondre als reptes actuals", ha indicat Tusk, en una carta enviada al president espanyol.

CARTA EN CASTELLÀ

Per la seva part, el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha firmat una felicitació "sincera i calorosa" a Rajoy, en una breu carta redactada en castellà, amb què ha desitjat "tot l'èxit" al nou Govern de Rajoy.

"La seva elecció es produeix en un moment crucial per a Espanya i per a la Unió Europea, on tots hem de treballar junts per superar els reptes que ens esperen. Estic plenament convençut del compromís d'Espanya per al desenvolupament del projecte europeu", ha dit Juncker.

Notícies relacionades

Dissabte, després del vot d'investidura, el president del Parlament Europeu, el socialista alemany Martin Schulz, també es va referir a la necessitat "d'estabilitat" a Espanya per al futur d'Europa.

"Europa necessita el compromís, l'estabilitat i l'europeisme d'Espanya", va destacar el president de l'Eurocambra, en un breu missatge en castellà difós a través de les xarxes socials.