El Rei firma el decret del nomenament de Rajoy com a president del Govern

La presidenta del Congrés comunica a Felip VI la investidura del líder del PP en segona votació

El Rei firma el decret del nomenament de Rajoy com a president del Govern. / periodico

El Rei firma el decret del nomenament de Rajoy com a president del Govern.
jrico36097163 gra020  madrid  30 10 2016   el rey felipe vi recibe en audi161030154334

/

1
Es llegeix en minuts

El Rei ha firmat aquest matí al palau de la Zarzuela el reial decret amb el nomenament de Mariano Rajoy com a president del Govern,  president del Govern, una vegada que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, li ha comunicat formalment la investidura del líder del PP en segona votació.

"¿Hi ha son?", ha preguntat somrient Pastor al saludar el Rei, que ha rebut la presidenta del Congrés menys d'una hora després d'arribar en helicòpter a la Zarzuela, després d'aterrar a la base aèria madrilenya de Torrejón de Ardoz l'avió de la Força Aèria que l'ha traslladat directament des de Colòmbia, on ha participat en la Cimera Iberoamericana de Cartagena de Indias.

"Una miqueta", ha respost el monarca, també amb un somriure, a la seva convidada, que s'ha presentat amb una carpeta granat de les que s'utilitzen al Congrés i ha posat en aquest lloc al costat de Felip abans de passar al seu despatx oficial per informar-lo del resultat de la votació d'investidura celebrada dissabte a la Cambra baixa.

Durant l'audiència, el cap de l'Estat ha firmat el reial decret, amb la ratificació de la presidenta del Congrés, en exercici de les seves competències per proposar i nomenar el president del Govern, tal com disposa l'article 62 de la Constitució.

RAJOY JURARÀ EL CÀRREC DILLUNS

Notícies relacionades

Després de la publicació del decret al 'Butlletí Oficial de l'Estat' ('BOE'), Rajoy jurarà el seu càrrec previsiblement dilluns al matí, tot i que la Casa del Rei encara no ha confirmat en quin moment anirà el líder del PP a la Zarzuela per jurar el seu càrrec davant el cap de l'Estat.

En tot cas, Rajoy ja li ha comunicat al Rei que no donarà a conèixer fins dijous que ve a la tarda la composició del seu nou Govern. Els ministres juraran el càrrec divendres davant de Felip VI.