EL DILEMA DEL SOCIALISME

Els 15 diputats socialistes que han votat 'no' a la investidura de Rajoy

Set parlamentaris del PSC, dos balears, dos de Madrid, una de Castella i Lleó, un basc, una de Galícia i una d'Aragó han trencat la disciplina de vot del PSOE

Aquests són els 15 diputats socialistes que han votat ’no’ a la investidura de Rajoy. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts

15 parlamentaris del grup socialista al Congrés han trencat la disciplina de vot fixada pel comitè federal del 23 d'octubre i, lluny d'abstenir-se, han votat en contra de la investidura de Mariano Rajoy. Altres 68 companys del seu grup, en canvi, han acatat les ordres i han optat per l'abstenció. En el ‘no’ al líder del PP s'hauria d'incloure pel seu lloc Pedro Sánchez, però l'exsecretari general del PSOE no ha votat perquè hores abans ha renunciat a l'escó i, per tant, no forma part d'aquesta llista.

ELS 7 DIPUTATS DEL PSC

Meritxell Batet

. 43 anys. Diputada per Barcelona. Llicenciada en Dret i professora de Dret Constitucional a la UPF. Va ser cap de llista del PSC per Barcelona en les últimes eleccions al Congrés. Suma cinc legislatures a la Cambra baixa.

Manuel Cruz

. 65 anys. Diputat per Barcelona. Doctor en Filosofia. Catedràtic de Filosofia a la Universitat de Barcelona. Expresident de Federalistes d'Esquerres. És la seva primera legislatura al Congrés.

Lídia Guinart

. 49 anys. Diputada per Barcelona. Periodista i escriptora. Llicenciada en Ciències de la Informació. Tinent d'Alcalde a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (2011-2015). Consellera nacional del PSC. És la seva segona legislatura al Congrés.

Mercè Perea

. 49 anys. Diputada per Barcelona. Llicenciada en Dret. Tinent d'alcalde a l'Hospitalet de Llobregat. És la seva segona legislatura al Congrés.

José Zaragoza

. 55 anys. Diputat per Barcelona. Sense estudis superiors. Regidor a l'Ajuntament de Molins de Rei de 1983 al 1991, primer secretari en la federació del PSC al Baix Llobregat entre 1988 i el 2004 i secretari d'organització del PSC del 2004 al 2011. És la seva tercera legislatura al Congrés.

Marc Lamuà

. 36 anys. Diputat per Girona. Doctor en Arqueologia. Màster universitari en Formació del Professorat de Secundària. Llicenciat en Història i en Història de l'Art. Secretari d'organització del PSC de les comarques de Girona. És la seva segona legislatura al Congrés.

Joan Ruiz

. 62 anys. Diputat per Tarragona. Llicenciat en Geografia i Història. Professor de Primària. És la seva quarta legislatura al Congrés.

ELS 2 DIPUTATS BALEARS

Pere Joan Pons

. 46 anys. Diputat per les Balears. Llicenciat en Dret i en Ciències de la Informació. Exdirector de gabinet del president de les Balears. És la seva primera legislatura al Congrés.

Sofía Hernanz

. 46 anys. Diputada per les Balears. Llicenciada en Dret. Lletrada de l'Ajuntament d'Eivissa (en situació de serveis especials). Regidora a l'Ajuntament d'Eivissa del 1995 al 1999. En la legislatura del 1999 al 2003 ha sigut consellera insular al Consell Insular d'Eivissa i Formentera i Diputada al Parlament balear. És la seva tercera legislatura al Congrés.

DIPUTATS A TÍTOL INDIVIDUAL

Zaida Cantera. 39 anys. Diputada per Madrid. Llicenciatura de l'Acadèmia General Militar, especialitat en transmissions. Comandant en retir de l'Exèrcit de Terra.

Margarita Robles

. 59 anys. Diputada per Madrid. Magistrada (va ingressar en la carrera judicial el febrer del 1981). Va ser secretària d'Estat d'Interior (1994-1996). És la seva primera legislatura al Congrés.

Odón Elorza

. 61 anys. Diputat per Guipúscoa. Llicenciat en Dret. Membre del Parlament Basc del 1984 al 1991. Alcalde de Sant Sebastià entre el 1991 i el 2011. És la seva tercera legislatura al Congrés.

Susana Sumelzo

. 46 anys. Diputada per Saragossa. Llicenciada en Dret. Senadora en la IX legislatura. És el seu tercer mandat al Congrés.

Rocío de Frutos

. 49 anys. Diputada per Ourense. Llicenciada en Dret. Inspectora de Treball i Seguretat Social des del 1993. És la seva segona legislatura al Congrés.

Notícies relacionades

Mari Luz Martínez Seijo

. 47 anys. Diputada per Palència. Llicenciada en Filologia Anglesa i Doctora en Planificació i Innovació Educativa. Professora funcionària d'Anglès d'Educació Secundària. Procuradora de les Corts de Castella i Lleó a la VII Legislatura i Portaveu d'Educació. És la seva segona legislatura al Congrés.