Units Podem abandona l'hemicicle després d'un dur xoc amb el portaveu del PP

El partit de Pablo Iglesias deixa els seus escons després que la presidenta del Congrés no deixés replicar al líder de la formació

Hernando havia acusat el secretari general de la formació morada de cobrar quatre milions de dòlars de l'Iran i Veneçuela

jjubierre36063315 madrid 27 10 16 pleno de investidura unidos podemos aban161027192239

jjubierre36063315 madrid  27 10 16  pleno de investidura   unidos podemos aban161027192239
Podem abandonen el Ple del Congrés al negar-se Ana Pastor a concedir a Pablo Iglesias un torn per al·lusions.

/

1
Es llegeix en minuts

Els diputats d'Units Podem i les seves confluències han abandonat aquest dijous l'hemicicle del Congrés després d'una dura topada amb el portaveu del PPRafael Hernando. El dirigent popular, encès després de sentir al matí el seu rival que a la Cambra hi ha "delinqüents potencials", ha acusat Pablo Iglesias d'"estar al servei de dictadors" i cobrar dels règims de l'Iran i Veneçuela, per la qual cosa el líder del partit morat ha sol·licitat la paraula a la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, per fer ús del seu dret de rèplica.

Pastor ha permès parlar a Iglesias, però només uns segons que Podem ha interpretat com a insuficients i per això el dirigent podemista ha seguit parlant amb el micròfon tancat. Pastor li ha subratllat que el reglament l'aplica ella i ha donat la paraula a Hernando per si volia retirar del diari de sessions les afirmacions que li ha dedicat a Iglesias, a la qual cosa el portaveu del PP s'ha limitat a dir: "Quatre milions de dòlars".

AL SALÓ DELS PASSOS PERDUTS

Notícies relacionades

En aquest moment, com que Pastor no els tornava la paraula, Iglesias s'ha aixecat del seu escó i, seguit de tot el seu grup, ha abandonat l'hemicicle després de dedicar uns aplaudiments irònics i ser cridat a l'ordre per la presidenta. Els diputats del partit morat s'han dirigit al saló dels passos perduts i s'hi han estat uns minuts. "Només se m'ha deixat llegir la part entre cometes (del que ha dit Hernando) i no l'habitual en aquesta Cambra, que un sol tenir tres minuts per rebatre una al·lusió personal", ha lamentat Iglesias. "La presidenta ha demostrat que no està al servei de la Cambra, sinó al servei del PP. Això és molt greu. La tercera autoritat de l'Estat representa tots els espanyols en aquesta Cambra i ha de salvaguardar els drets de tots els diputats. El que ha passat és molt greu i per això no ens hem quedat a escoltar l'última intervenció del candidat Mariano Rajoy. Mal començament d'investidura", ha afegit.

Al voltant de cinc minuts després, els diputats d'Units Podem han tornat a l'hemicicle per participar en la votació de la investidura. Abans d'això, alguns parlamentaris han explicat que durant el discurs d'Iglesias al matí, alguns diputats del PP li han cridat "¡vés-te'n a Cuba, terrorista!", i que la presidenta de la Cambra baixa no els ha cridat a l'ordre en cap moment.