Majoria absoluta als partits catalans contra la decisió del TC sobre els toros

Tots tret del PPC i C's es comprometen a batallar perquè no s'apliqui la sentència del Constitucional

jjubierre35708412 28 09 2016  carles puigdemont afronta la cuesti n de confian160928173313

jjubierre35708412 28 09 2016 carles puigdemont afronta la cuesti n de confian160928173313 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts

Majoria més que absoluta en la política catalana contra la decisió del Tribunal Constitucional d'anul·lar el veto als toros. Al conèixer-se la decisió, les reaccions s'han disparat, sobretot en contra del dictamen judicial. Només el PPC i Ciutadans (36 diputats de 135 entre tots dos) s'han pronunciat en sentit contrari.

"Barcelona és ciutat antitaurina des del 2004", ha recordat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha subratllat que el consistori farà complir les normatives que impedeixen el maltractament animal "digui el que digui el TC". Molt contundent també ha sigut la diputada de Catalunya Sí que és Pot Hortènsia Grau, que ha qualificat d'"inadmissible" la decisió del Constitucional. "Ni un pas enrere. Buscarem totes les fórmules legals per no acatar aquesta sentència, que ens torna a posar a la cua en benestar animal". "El TC només actua d'urgència amb lleis catalanes, s'està convertint en un Tribunal Especial de Catalunya", ha criticat el líder dels comuns al Congrés, Xavier Domènech.

EL PDC I ERC

Per part del Partit Demòcrata, Jordi Turull ha tuitejat: "D'un tribunal que va liquidar l'Estatut a la Maestranza no es podia esperar una altra cosa. Mantenen una tradició, anul·lar lleis". "Els toros no tornaran a Catalunya encara que el TC anul·li la llei catalana perquè la voluntat del poble i del Parlament ens és preeminent", ha defensat Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés. 

EL PP I CIUTADANS

“La prohibició dels toros responia a la voluntat dels independentistes d'eliminar tot el que està relacionat amb la idea d'Espanya”, ha defensat el coordinador general del PPC, Xavier García Albiol. El dirigent popular considera una “bona notícia” la resolució del TC perquè “els catalans tornaran a tenir la llibertat d'assistir o no a les festes taurines.

Albert Rivera, que va estar en l'última corrida a Barcelona ("la prohibició no l'han fet per defensar els animals sinó perquè volen trencar amb tot el que té a veure amb Espanya", va dir llavors) ha celebrat la decisió del TC. "Ho vam advertir a #Parlament. El marc legal sobre tracte animal ha de ser nacional sense barrejar elements identitaris".

EL PSC

Els socialistes catalans, per boca del diputat Jordi Terrades, han reiterat la oferta al Govern de la Generalitat per buscar "vies jurídiques" que permetin impedir que les corrides de toros tornin a Catalunya. "Creiem que és un debat que estava tancat a Catalunya i que la majoria de ciutadans del país no comparteixen aquests espectacles", ha agregat.

LA CUP

Notícies relacionades

Mireia Boya, que ja va emplaçar el Constitucional dimecres a recórrer la llei que volen promulgar per suspendre els judicis contra el franquisme, ha tornat a envestir contra l'alt tribunal. "Estem fartes de la toreig del Tribunal Constitucional en aquest país i de les seves estocades setmanals", ha sentenciat la diputada cupaire.