FESTA MAJOR

Altercats en el pregó de sor Lucía Caram a Salamanca

Un grup amb banderes espanyoles intenta boicotejar la monja per les seves posicions independentistes

Esbroncades a Sor Lucía Caram en el pregó d’Alba de Tormes.    / YOUTUBE / TRIBUNA SALAMANCA

1
Es llegeix en minuts

El pregó de sor Lucía Caram a Alba de Tormes, una localitat de Salamanca, es va desenvolupar entre altercats que van obligar a intervenir agents de la Guàrdia Civil. Un grup espanyolista ja va anunciar dies abans la seva intenció de boicotejar l'acte per les opinions independentistes mostrades per la monja d'origen argentí establerta a Catalunya. Les esbroncades i xiulets van ser constants durant el seu parlament dissabte a la nit.

L'ajuntament d'Alba de Tormes, del PSOE, havia convidat la religiosa a pronunciar el pregó de la seva festa major, dedicada a Santa Teresa, però la iniciativa no va agradar a tothom. Ja en dies previs al poble van aparèixer diverses pancartes expressant que sor Lucía Caram no era benvinguda.

Notícies relacionades

Membres d'un grup anomenat Centro Nacional y Social de Salamanca, amb banderes espanyoles, van intentar interrompre el discurs amb crits, amb xiulets i crits del tipus: "Visca Espanya" i "No ens enganyes, Catalunya és Espanya". Al mateix temps, altres veïns exigien que hi hagués silenci. Les discussions van anar a més, i hi va haver fins i tot empentes i cops, cosa que va obligar a intervenir la Guàrdia Civil i agents de la policia municipal.

Sor Lucía Caram va treure importància als incidents en els seus missatges a través de Twitter.