Errejón descarta batre's en duel amb Iglesias pel lideratge de Podem

El secretari polític de la força morada considera que no hi ha diferències estratègiques que justifiquin la competició

Com a secretari polític i portaveu parlamentari vaig més que servit / VÍDEO: ATLAS

Com a secretari polític i portaveu parlamentari vaig més que servit
 

/

1
Es llegeix en minuts

Al contrari del que molts creien, Íñigo Errejón no té intenció de disputar-li la secretaria general de Podem Pablo Iglesias. Així ho ha explicat aquest divendres en una entrevista a la cadena SER, en què ha assegurat que no hi ha diferències estratègiques entre tots dos que justifiquin el duel.

"Hi ha diferències, però no són dicotòmiques", ha assegurat Errejón, alhora que ha subratllat que comparteix amb Iglesias la mateixa meta i ha recorregut el símil gastronòmic per explicar que es tracta de veure "quant s'hi posa de cada ingredient".

El secretari polític de Podem, que ha protagonitzat últimament sonors desacords amb el secretari general, ha considerat que el que s'ha de fer és dialogar sobre com ha d'avançar l'equip més que de la confrontació amb Iglesias, perquè la lleialtat al projecte està "fora de perill".

"Jo sent secretari polític i portaveu del grup parlamentari vaig més que servit", ha afegit, abans d'insistir: "Ho descarto clarament (disputar el lideratge), estic on sigui més útil", "només si les diferències polítiques són insalvables parlem de projectes diferents, i ara no ho són".

RISC DE QUEDAR-SE "PETITETS"

Notícies relacionades

No obstant, Errejón ha admès que les seves "diferències tàctiques" no vénen d'ara, sinó de fa molt temps, i també que Podem corre el risc de quedar-se ancorat en un sostre electoral que no li permeti governar. "No crec que Pablo (Iglesias) apunti a això, però aquest risc existeix evidentment i aquest tipus de Podem petitó i a la cantonada esquerra del tauler, que avui no existeix però és un risc, és un Podem que seria molt funcional per als poderosos", ha advertit.

Preguntat per les declaracions d'ahir del cap de la 'trama Gürtel'Francisco Correa, ha dit que es demostra que hi va haver un "comportament mafiós" d'un partit que opta a seguir governant, i ha insistit que "Mariano Rajoy no pot ser president", perquè "els vots no absolen de la responsabilitat política". "El PP diu que això va ser fa molt (...), però quan va passar, Mariano Rajoy no feia COU, era ministre d'Administracions Públiques", ha recalcat.