DECISIÓ POLÈMICA

Sis regidors obren l'Ajuntament de Badalona el 12-O tot i l'avís judicial

Els regidors de l'equip de govern van atendre uns 200 veïns al vestíbul

El PP presenta una denúncia davant el jutge, que investigarà si hi va haver desobediència

L’alcalde accidental de Badalona, Oriol Lladó (e), i el tercer tinent d’alcalde, Josep Téllez, estripen la resolució judicial. / periodico

L’alcalde accidental de Badalona, Oriol Lladó (e), i el tercer tinent d’alcalde, Josep Téllez, estripen la resolució judicial.
Nombrosos ajuntaments catalans i bascos no han celebrat el festiu del dia de la Hispanitat.
lpuig35881602 badalona 12 10 2016  pol tica   ajuntament de badalona      161012094622

/

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Sis regidors van obrir ahir l’Ajuntament de Badalona i van ignorar així la prohibició dictada pel jutjat  contenciós administratiu número 14 de Barcelona, segons el qual les dependències del consistori havien d’estar tancades el dia festiu del Dotze d’Octubre per no generar «perjudicis irreparables a l’interès general». Aquesta acció dels regidors va ser resposta hores després pel PP, que va denunciar el que havia passat davant del jutjat de guàrdia de Badalona perquè investigui si es va cometre un delicte de desobediència.

A les 8.30 hores, membres de l’equip de govern local es van personar a la porta del consistori per obrir l’edifici i el tinent d’alcalde José Téllez va estripar públicament la resolució judicial. «Malgrat l’intent per part del PP de donar un cop d’Estat contra la sobirania local, estem exercint el nostre dret constitucional a la representació política», va proclamar. El PSC, després del que va passar, va posar «en qüestió» el pacte d’investidura amb el qual va permetre a l’esquerra alternativa desallotjar del poder el dirigent conservador Xavier García Albiol.

L’ALCALDESSA, A BOGOTÀ

El consistori l’integren 27 regidors. Deu dels quals formen part del govern municipal, i d’aquests, sis van anar a treballar i van atendre unes 200 persones, segons els seus càlculs. Els quatre integrants de l’equip que dirigeix la ciutat que no hi van participar van ser l’alcaldessa, Dolors Sabater, que assistia a la Cimera Mundial d’Alcaldes a Bogotà; el regidor d’ERC Francesc Ribot  i els dos regidors d’ICV, Maria Gallardo i Àlex Mañas. Aquest últim va declarar a EL PERIÓDICO: «No ens trobaran en aquest xou mediàtic entre PP i independentistes. Estem en contra del Govern espanyol per no deixar canviar la festa del 12-O per una altra, però també en contra de com s’ha gestionat per part del consistori: els treballadors es van assabentar molt tard [el dia 10] que podien treballar i no s’ha avisat la ciutadania que l’ajuntament obriria».

Per la seva part, el tinent d’alcalde Téllez va explicar que 10 funcionaris municipals tenien intenció d’anar a treballar però se’ls hi va desaconsellar per «no poder oferir-los seguretat jurídica».

«Tenim molts espais habilitats: el vestíbul i els nostres despatxos. Estem omplint un formulari per a cada ciutadà que ve [que, segons Téllez, no es pot entendre com a tràmit administratiu perquè no va segellat]», va declarar la regidora de Participació, Fátima Taleb. 

LLICÈNCIES D’OBRES

Notícies relacionades

«Ha vingut un home que volia saber si necessitava llicència d’obra per un tema d’humitat; una altra persona venia a empadronar-se però l’hem emplaçat per a un altre dia perquè no hi ha les treballadores... La gent ve exclusivament a informar-se», va dir Taleb. No obstant, les veïnes Montserrat Inglada i Cati Teixidor van explicar que havien entrat al consistori només per donar suport simbòlic «a aquests regidors valents».

Avui se celebrarà una vista a la Ciutat de la Justícia de Barcelona que ja estava programada arran de la decisió del tancament cautelar de l’Ajuntament de Badalona durant el Dotze d’Octubre. Al marge d’això, el mateix jutge haurà de decidir si pren mesures després del que va passart ahir. A això ara se suma la investigació per part d’un jutjat de Badalona després de la denúncia del PP, informa J. G. Albalat. Ahir a la nit, al tancar aquesta edició, no s’havia pres declaració a ningú. 

Temes:

12 d'Octubre