EL DIA DE LA HISPANITAT

L'Ajuntament de Madrid penja una bandera indígena i Aguirre cruda a exhibir la 'rojigualda'

La Junta Municipal de Centre commemora el 12-O amb l'ensenya wipala, pròpia d'ètnies de la serralada andina

La portaveu del grup municipal del PP insta a no fer "coses rares com la senyora Carmena" amb "aquesta bandereta"

bandera

bandera

1
Es llegeix en minuts

El 12-O segueix portant cua. Després de la polèmica de Badalona, en què l'ajuntament s'ha fet enrere per ordre judicial en la intenció inicial d'obrir aquest dimecres, i les pintades a l'estàtua de ColomColom de Barcelona, una decisió del govern municipal de Madrid i les seves reaccions han afegit més llenya al foc. La Junta Municipal de Centre de l'ajuntament governat per Manuela Carmena (Ahora Madrid) ha penjat aquest dimarts al balcó una bandera indígena per celebrar el Dotze d'Octubre. Cosa a què la portaveu del PP al consistori, Esperanza Aguirre, ha reaccionat amb una crida "a tots els madrilenys i a tots els espanyols" a exhibir la 'rojigualda'.

Notícies relacionades

"La Junta Municipal de Centre commemora el 12 d'octubre col·locant la wipala", ha tuitejat Ahora Madrid Centre. El gest de col·locar la bandera wipala (quadrangular de set colors), utilitzada per algunes ètnies de la serralada andina, no ha agradat gens al grup municipal popular, que ha respost col·locant una bandera d'Espanya a les seves dependències. "Que tots els espanyols sàpiguen que el Dotze d'Octubre és la festa nacional en què celebrem el fet de pertànyer a un país que, des del punt de vista cultural i històric, és un dels més importants del món", ha proclamat Aguirre en declaracions als mitjans de comunicació.

La dirigent popular ha fet una crida als espanyols perquè imitin el seu grup municipal "i no facin coses rares com ara fa la senyora Carmena" en la junta del districte de Centre, "amb aquesta bandereta que acaba de col·locar i que pel que sembla és la bandera indígena", ha sentenciat.