LA PLAGA DE LA CORRUPCIÓ

El PP demana que s'anul·li tot el 'cas Gürtel'

Els populars se sumen a la petició de la majoria d'acusats de ser apartats de la causa

barcenas

barcenas

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El PP s'ha alineat amb les defenses que demanen la nul·litat de tot el 'cas Gürtel' o, si això no es produeix, ser apartat del judici, en què està encausat en qualitat de responsable civil com a partícip a títol lucratiu, davant la falta de "concreció" dels fets pels quals la Fiscalia l'acusa de lucrar-se de beneficis a Pozuelo i Majadahonda.

L'advocat que representa el PP com a persona jurídica, l'exfiscal de l'Audiència Nacional Jesús Santos, ha mantingut que no és el PP en tot cas a qui s'havia de reclamar la responsabilitat civil pels beneficis que podria haver obtingut de la trama sinó que, en tot cas, correspondria als grups municipals de Pozuelo i Majadahonda (Madrid).

Santos ha lamentat així la "indeguda i inadequada designació" del PP com a partícip a títol lucratiu i ha ressaltat que es tracta d'una responsabilitat civil subsidiària que l'ha portat a estar assegut a l'última fila que ocupen els acusats i responsables civils en aquest cas.

Notícies relacionades

També ha criticat que la Fiscalia sostingui que el PP, sense tenir participació ni coneixement de l'existència de la trama, hagi obtingut un benefici de 250.000 euros en aquests dos municipis madrilenys sense que en cap moment es concretin els fets pels quals s'arriba a aquesta conclusió.

L'advocat s'ha adherit a més a les qüestions de nul·litat de la causa plantejades per la majoria de les defenses, entre elles la de l'extresorer Luis Bárcenas, com la de la possible il·legalitat de les gravacions que van destapar el cas o les escoltes a la presó que va autoritzar l'exjutge Baltasar Garzón que el van portar a ser condemnat.