Iceta demana prioritzar l'agenda social a la independentista

El líder del PSC diu que Puigdemont hauria de ser Superman per complir tot el que ha promès

Considera que el Govern no ha aprofitat tots els recursos perquè ha preferit "alimentar la secessió"

 

  / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

"Vostè hauria de ser Superman si pretengués desenvolupar en quatre mesos els 10 eixos de prioritats que ha explicat". Utilitzant la seva habitual ironia però amb un to més contundent que en la qüestió de confiança, Miquel Iceta ha volgut esmenar l'optimista exposició del president, a qui li ha reclamat que posi l'agenda social al davant de la independentista. 

El primer secretari socialista li ha criticat que en la seva obstinació per la independència futura s'hagués oblidat de les necessitats que avui tenen els catalans. "Ha de vetllar pels interessos de tots i no només pels del seu full de ruta. Ha deixat la gent enrere en la confrontació contra l'Estat", ha sentenciat. Tot i reconèixer que el Govern del PP no ha sigut precisament favorable per solucionar els problemes de Catalunya, ha acusat Junts pel Sí d'escudar-se en això per no abordar les emergències socials. "No ens ha de convèncer que Rajoy no és bo per a Catalunya, però la seva obligació és governar Catalunya i no ha fixat bé les prioritats ni els instruments que té. Ha preferit no aprofitar-les bé per anar alimentant la secessió". 

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha coincidit amb Inés Arrimadas en la referència a l'Arcàdia feliç que dibuixa Carles Puigdemont i en la falta d'autocrítica del president. "El que diu el Parlament només els importa quan diu el que els interessa". Ha posat com a exemple la falta d'inversió en educació, i ha recordat que només s'hi inverteix un 2,9%, la inversió més baixa a Europa, "menys que Bulgària i Romania o que altres països de fora com Laos".

En resum, li ha demanat que posi l'agenda social al davant de la independentista. "Si una crítica volem fer no és desmerèixer els esforços del seu Govern, sinó les prioritats descompensades. Pel bé de tots, la prioritat social hauria de ser la que mogués la seva actuació. Que no sembli que aquest Govern segueix governant només perquè arribi el gran dia que tot se solucionarà".