Pedro Sánchez, relegat a un escó a la quarta fila del Congrés

L'exsecretari socialista no assisteix al primer ple després de la seva dimissió, però s'asseurà al costat de Patxi López

Els seus afins també són desplaçats, mentre que els integrants de la gestora milloren posicions a l'hemicicle

undefined35783290 madrid  04 10 2016  politica pleno en el congreso de los dip161004162607

undefined35783290 madrid 04 10 2016 politica pleno en el congreso de los dip161004162607 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

L'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez no ha anat al primer ple després de la seva dimissió, dissabte a la nitMalgrat la seva absència, aquest dimarts, a partir d'ara s'asseurà en un escó a la quarta fila de l'hemicicle del Congrés -la tercera del seu grup-, i l'actual portaveu socialista, Antonio Hernando, ocuparà el seu lloc. Ocuparà una butaca al costat de l'expresident de la Cambra Patxi López i just davant d'Eduardo Madina. El grup socialista ha comunicat avui a la Mesa de la Cambra baixa els canvis en el repartiment d'escons entre els seus 84 diputats arran de la crisi oberta en el partit i que va acabar aquest cap de setmana amb la sortida de Sánchez i la creació d'una gestora. L'exlíder, que va comunicar a través d'un tuit que no renuncia a la seva acta, no té previst assistir aquesta tarda al ple, segons fonts socialistes, de manera que no ocuparà el seu nou lloc. 

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha assegurat, abans de la reunió del grup socialista, que no li ha correspost a ell decidir en quin lloc ha de seure Sánchez, i ha defensat que sigui en "un lloc digne".

SENSE ALTRES CANVIS A LA FILA D'HONOR

Al costat d'Hernando, a la fila d'honor del PSOE no hi haurà més canvis significatius, ja que al costat del portaveu s'hi asseurà el secretari general del grup i socialista andalús, Miguel Ángel Heredia, i a continuació les secretàries generals adjuntes, Isabel Rodríguez Meritxell Batet.

Tot i així, sí que s'observa una millora de posicions entre els membres de l'actual gestora en detriment dels diputats més afins a Sánchez.

És el cas d'Antonio Pradas, destacat socialista andalús i que va ser l'encarregat de presentar les cartes de dimissió de 17 dels membres de l'Executiva del PSOE, que millora la seva posició a l'hemicicle i se situa a la segona fila del partit.

EL NOU LLOC DE LUENA

Notícies relacionades

Per contra, els més lleials al dimitit són relegats a posicions més discretes. Destaca el seu secretari d'organització, César Luena, que passa de la segona fila del PSOE, just darrere de Sánchez, a la cinquena.

També Pilar LucioAdriana Lastra, María González Veracruz i Susana Sumelzo són traslladades als escons més allunyats de la tribuna.