GUERRA OBERTA EN EL SOCIALISME

Susana Díaz: "Ara toca pensar en el país i no en el partit"

La presidenta andalusa demana un debat "assossegat i profund" apartat dels "interessos personals"

GRA280. SEVILLA, 29/09/2016.- La secretaria general del PSOE-A y presidenta andaluza, Susana Díaz (i), junto a la presidenta del partido, Micaela Navarro (d), esta tarde en la reunión del comité director de su partido en Sevilla. EFE/Julio Muñoz

GRA280. SEVILLA, 29/09/2016.- La secretaria general del PSOE-A y presidenta andaluza, Susana Díaz (i), junto a la presidenta del partido, Micaela Navarro (d), esta tarde en la reunión del comité director de su partido en Sevilla. EFE/Julio Muñoz / JULIO MUÑOZ (EFE)

2
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / SEVILLA

La presidenta andalusa Susana Díaz s'ha donat un bany de masses en el comitè director del PSOE-A, davant el qual defensat que “en aquest partit no hi ha bàndols, ni som una banda”  i que després d'uns dies “durs i dolorosos” el partit necessita un debat “assossegat i profund, no a corre-cuita”, i en què es prioritzin els interessos de partit i el país "per sobre de qualsevol interès personal".

En una intervenció d'a penes 20 minuts, i amb un to greu, la secretària general del PSOE-A ha concedit que el partit passa “un moment crític”, en què tant els militants com els ciutadans estan “preocupats, desconcertats, tristos”. I ha criticat que alguns companys s'hagin situat en “posicions impròpies de qui forma una gran família”. Per això, i després de recordar que el que els ciutadans esperen d'una formació centenària és “temperància i serenitat”, ha subratllat que el PSOE andalús “ho posarà tot de la seva part” per “cosir, unir i restablir la fraternitat entre tots els companys”.

ANÀLISIS "SIMPLISTES"

A parer de la baronessa andalusa, les derrotes electorals encadenades pel PSOE fins i tot davant un PP atenallat per la corrupció són la conseqüència, i no la causa, que molts ciutadans no se sentin identificats amb les propostes socialistes. En la seva anàlisi, ha retret als que “s'han encegat amb flaixos d'aquells partits nous”, cosa que ha fet que “perdem perspectiva del que és el PSOE”. “I això ens ha passat factura”. També ha lamentat les “anàlisis simplistes” que han “provocat enfrontaments”, reivindicant en aquell moment la trajectòria del PSOE i el seu full de serveis, amb Felipe González i José Luis Rodriguez Zapatero al capdavant. “Poden haver tingut llums i ombres, però sempre han pretès transformar aquest país i ho han fet”, ha dit, destacant que a més ho van fer “pel bé del PSOE i del país”.

Notícies relacionades

En aquest punt, ha reconegut que a molts militants, a qui ha apel·lat en diverses ocasions, els ha dolgut ser identificats com a “subalterns de la dreta”, cosa que diu no està en l'ADN del socialisme. "M'ha dolgut", ha dit, "no nomjés per Felipe González o per Zapatero, sinó també pel PSOE", ha dit, exemplificant un altre cop en l'agrupació andalusa, "que no ha fet res mes a la seva vida que posar-hi el coll per guanyar eleccions". "Aquesta és la manera de ser del PSOE", ha reivindicat.

Sobre les possibles solucions, ha insistit a dir que en aquests moments "totes són dolentes, cap camí ens agrada i això és perquè no tenim la confiança de la majoria dels ciutadans". Així, ha apostat perquè “el primer és recuperar la unitat, el consens i ajudar a cosir” i tornar a unir el partit."Si comencem a entendre que estem en un moment complicat, i si no situem la gent en bàndols ni els fem enfadarm, veurem les coses d'una altra manera".