Sánchez afirma que no pensa dimitir encara que el congrés tombi la seva proposta

El secretari general del PSOE reclama als crítics que diguin clarament si prefereixen l'abstenció

Assegura que parlarà amb els sobiranistes i vincula el seu full de ruta a donar una solució a la crisi de Catalunya

“Necessito tenir tot el partit al darrere, és hora de posar les cartes al damunt de la taula”. / periodico

“Necessito tenir tot el partit al darrere, és hora de posar les cartes al damunt de la taula”.
Entrevista de Pedro Sánchez a la SER

/

2
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / BARCELONA

El secretari general del PSOEPedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que no té cap intenció de dimitir, ni tan sols si la proposta que presentarà al congrés federal és finalment rebutjada. "No em plantejo dimitir, estic assumint la meva responsabilitat (...). És clar que no dimitiré", ha subratllat durant una entrevista a la cadena SER l'endemà del pols que va llançar als crítics del partit per forçar unes primàries i un congrés i posar fi a la guerra interna.

Sánchez ha subratllat en diverses ocasions que després de posar-se reiteradament en qüestió les seves decisions com a secretari general considera que ha arribat el moment de "posar les cartes sobre la taula". Segons ell, els militants han d'intervenir en el debat sobre si el PSOE, amb la seva abstenció, ha de facilitar un nou executiu del PP o bé treballar a fons en l'articulació d'una alternativa, com proposa Sánchez. Ha censurat que els dirigents crítics parlin de "reflexió quan volen dir abstenció", i ha emfatitzat que el que està en joc amb el debat sobre la postura del PSOE "no és una qüestió tàctica", sinó "ideològica" i "essencial per al futur de la socialdemocràcia a mitjà i llarg termini". "És com quan el PSOE es va plantejar si havia d'abandonar o no el marxisme", ha exemplificat.

Així mateix, Sánchez ha reptat els crítics perquè plantegin una solució per posar fi a la crisi interna i la defensin davant els militants, fins i tot si aquesta solució passa per l'abstenció: "És hora de plantejar un debat seriós, dir-nos les veritats i que quan els militants votin se senti només una veu".

Sobre el dilema de Rajoy o terceres eleccions, en què no s'havia volgut posicionar mai, el líder del PSOE ha considerat que abans que recolzar un Govern de la dreta és millor repetir de nou els comicis. "Per a un país, per a una democràcia, unes eleccions mai són una mala solució. El que és una mala solució és que des de l'esquerra s'indulti Rajoy", ha manifestat 

SOLUCIÓ PER A CATALUNYA I CRISI A CASTELLA-LA MANXA

Notícies relacionades

Sánchez ha reiterat la intenció de configurar una alternativa a Rajoy, i per fer-ho ha assegurat que està disposat a parlar amb Podem Ciutadans, a plantejar-se un govern de coalició, amb independents i que al cap de dos anys se sotmeti a una qüestió de confiança. I ha assegurat també estar disposat a parlar amb els nacionalistes catalans, alhora que ha vinculat la seva proposta d'oferir una sortida definitiva a la crisi catalana. "Rajoy ha deixat una crisi institucional, territorial i social que exigeix, segons la meva opinió, un plantejament alternatiu", ha afegit. De tota manera, ha considerat que fins que no s'aclareixi el rumb del partit difícilment podrà iniciar la interlocució amb els seus possibles socis.

D'altra banda, el secretari general ha censurat la ruptura del pacte entre el PSOE i Podem a Castella-la Manxa, a instàncies dels últims. Segons la meva manera de veure-ho, respon a les "debilitats i contradiccions" del partit morat i el seu "debat intern" sobre la relació que han de mantenir amb els socialistes. Sánchez, però, ha admès que encara no ha parlat amb el president castellanomanxec, Emiliano García-Page, sobre aquesta nova crisi. Page és un dels dirigents socialistes que més reticències ha mostrat al full de ruta plantejat per Sánchez.