El PP es bolca a demanar a Sánchez que sigui "útil" i faciliti el govern de Rajoy

Els populars consideren que el 25-S "deslegitima" els intents del líder del PSOE per formar un executiu alternatiu

icoy35685207 feijoo rajoy160926174109

icoy35685207 feijoo rajoy160926174109 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Tots a l'una, els dirigents del PP han sortit aquest dilluns en tromba a reclamar a Pedro Sánchez que, després de la debacle del seu partit en les eleccions basques i gallegueseleccions basques i gallegues, "reflexioni" perquè, en la seva opinió, el resultat del 25-S demostra que el 'no és no' que ha impedit a Mariano Rajoy que formi govern "s'ha castigat molt dur a les urnes". 

Així, el guanyador de les eleccions gallegues, Alberto Nuéz Feijóo, i la majoria dels vicesecretaris que integren la direcció nacional del PP han exigit al PSOE que "sigui útil", que faciliti amb una abstenció que el president en funcions pugui reeditar el seu càrrec i que passi a l'oposició. 

Feijóo ha considerat que els resultats a la seva comunitat i a Euskadi haurien de fer comprendre a Sánchez que no pot "podemitzar" el seu partit, perquè això seria portar-lo al "suïcidi col·lectiu". Abans de saber-se que el secretari general convocarà un congrés i unes primàries abans de l'octubre, en diverses entrevistes radiofòniques el president de la Xunta ha confiat que si el líder socialista s'enroca, almenys els barons autonòmics, "que saben que difícil que és arribar a final de mes", li diguin que la seva estratègia del 'no' a Rajoy i d'intentar formar un govern alternatiu no funciona.

L'ERROR

"Tu pots tenir una idea i estar convençut que és la millor, però si la gent no et segueix has de canviar fora que t'entestis en l'error i portis el teu partit al suïcidi col·lectiu", ha avisat.

Notícies relacionades

El vicesecretari d'organització, Fernando Martínez-Maillo, ha subratllat, per la seva part, que els resultats electorals "reforcen la posició del PP i de Rajoy com a president del Govern i deslegitimen els intents de Sánchez de formar un govern alternatiu amb els nacionalistes”.

Mentre que el portaveu de comunicació, Pablo Casado, ha manifestat que el secretari general dels socialistes "està enrocat" en una posició que "una vegada més té un suport negatiu a les urnes". "La gent no s'equivoca i Sánchez ha de reflexionar", ha conclòs.