Errejón treu ferro a la polèmica: "Discutim de política i som companys"

Rita Maestre, afí al número dos, insta Podem a fixar-se en Colau i Carmena per aplicar "polítiques fermes amb un estil amable"

undefined35621711 madrid  21 09 2016   politica  inigo errej n e irene montero160921132458

undefined35621711 madrid 21 09 2016 politica inigo errej n e irene montero160921132458 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

La cúpula de Podem afí a Íñigo Errejón mira de sufocar l'incendi obert aquest dimarts per les discrepàncies amb la família pablista al voltant de l'estratègia del partit. El secretari polític ha arribat aquest dijous al Congrés amb la cap de Gabinet de Pablo Iglesias, Irene Montero, i ha intentat treure importància a la crisi. "Nosaltres discutim de política, discutim en obert i som companys", ha assegurat.

"Reconeixem que potser els espanyols s'han d'acostumar que es contrastin idees en obert. Hi ha partits que discuteixen per posicions i hi ha partits que discuteixen idees, que van junts i caminen junts", ha afegit Errejón a l'entrada de la Junta de Portaveus. Amb aquestes paraules el número 2 intenta tornar al discurs de calma, pretén vendre que és una situació normalitzada i recorda als seus dirigents afins que aquesta és la consigna. De fet, aquest mateix matí, els candidats a dirigir el partit a Madrid -precisament un dels punts de fricció entre els dos dirigents-, Rita Maestre (portaveu de l'Ajuntament de Madrid i considerada del sector errejonista) i Ramón Espinar (portaveu de Podem al Senat i pròxim a les tesis d'Iglesias), s'han esforçat per rebaixar la tensió i han qualificat el debat "d'estèril".

"El que passa entre Iglesias i Errejón és que debaten, i això és molt sa", ha assegurat Maestre aquest dimecres en declaracions a Onda Cero. La portaveu madrilenya ha afegit que els arguments d'Iglesias i Errejón "no estan contraposats" i ha defensat la implantació de polítiques fermes -tal com defensa Iglesias- combinades amb un "estil amable i pròxim" -que prioritza Errejón-. Com a exemples de l'execució d'aquest "pack", Maestre ha citat Manuela Carmena i Ada Colau, alcaldesses de Madrid i Barcelona, respectivament.

NECESSITAT DE FER AUTOCRÍTICA

En aquest mateix sentit, Espinar ha negat que hi hagi una batalla interna al partit i ha coincidit amb Maestre a l'assegurar que "hi ha versions diferents però que això és sa, democràtic i bo". Així mateix, el portaveu de la formació al Senat ha defensat la necessitat de fer autocrítica i ha al·legat que Podem "ha perdut un milió de vots en sis mesos".

Davant possibles males interpretacions, Espinar ha deixat clar que aquesta frase no feia referència a Errejón, responsable de l'última campanya electoral de Podem i amb qui comparteix, segons ha assegurat, la reivindicació "d'un discurs que sedueixi la majoria".

Notícies relacionades

Clara Serra, membre de la mateixa candidatura que Maestre a Madrid, també ha tret importància a la crisi del seu partit i ha demanat fixar-se en els referents que suposen per a Podem les alcaldesses de Madrid i Barcelona, i també ha afegit a la llista la vicepresidenta de València i líder de Compromís, Mónica Oltra.

Maestre també s'ha pronunciat respecte a la seva etiqueta com a partidària dels postulats d'Íñigo Errejón. En aquest sentit, la portaveu municipal ha negat que les seves tesis s'alineïn amb les del número dos del partit i ha extrapolat la seva reivindicació a la resta de membres de Podem, a l'assegurar que aquests tampoc se senten "còmodes" amb aquestes etiquetes ni els serveixen com a referència.