Quan Junts pel Sí rebutjava tornar a demanar un referèndum a l'Estat

"La proposta de demanar novament una consulta ha quedat superada pels fets", va clamar Romeva en el ple que va aprovar la declaració sobiranista del 9-N

Romeva rebutja demanar un referèndum a l’Estat, el 9-N del 2015.

1
Es llegeix en minuts

Els vaivens del sector sobiranista amb el referèndum d'autodeterminació ja són una constant més del procés. Aquesta Diada, el president Carles Puigdemont va rescatar la idea d'una consulta pactada amb l'Estat, una oferta que materialitzarà en el seu discurs de la moció de confiança a què se sotmetrà el 28 de setembre al Parlament. No obstant, no fa gaire, Junts pel Sí considerava que era una proposta "superada".

Notícies relacionades

Va ser en el debat de la declaració independentista aprovada el 9 de novembre del 2015. El diputat de Junts pel Sí Raül Romeva va ser l'encarregat de pujar a la tribuna del Parlament per defensar la proposta de resolució pactada entre el seu grup i la CUP i durant el seu discurs va subratllar que aquell text era fruit d'"haver preguntat i escoltat la voluntat popular" en les eleccions del 27 de setembre. I després de carregar contra el Govern central per privar els catalans del "dret a vot", va remarcar que aquells comicis, considerats plebiscitaris pel bloc sobiranista, van ser "la millor manera, l'única manera, de poder exercir el dret a decidir".

"Entenem que la proposta de demanar novament un referèndum ja ha quedat superada pels fets", va insistir Romeva a l'anunciar el vot en contra del seu grup a la proposta de resolució plantejada en aquell mateix ple per Catalunya Sí que es Pot sobre un referèndum pactat amb l'Estat per al 2016.