CONCLAVE A LES FILES SOCIALISTES

Iceta confirma la seva candidatura a les primàries del PSC davant Parlon

Si no hi ha un acord previ, el primer secretari s'enfrontarà al seu número dos en la votació del 15 d'octubre

 

  / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

Les primàries per elegir el nou líder del PSC ja tenen oficialment dos precandidats. El primer secretari, Miquel Iceta, ha confirmat aquest dilluns la seva intenció de concórrer a la votació i, per tant, d'enfrontar-se al seu actual número dos, Núria Parlon. L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet va anunciar la setmana passada la seva candidatura sense descartar que finalment hi pugui haver un acord entre tots dos. De moment, el líder socialista presentarà en societat la seva candidatura divendres que ve en un acte a Barcelona.

Notícies relacionades

Iceta i Parlon estan negociant la possibilitat d'unir forces en una candidatura que eviti divisions en una organització que ha aconseguit suturar les ferides obertes arran del procés. L'alcaldessa vol forjar una "bicefàlia complementària" que podria passar per reformular l'estructura actual del partit, dividint les funcions que avui concentra el primer secretari entre un coordinador general i un president amb més presència i pes institucional i intern.

Cal assenyalar que Parlon no és diputada al Parlament, i per tant el gruix de la tasca d'oposició al Govern a la Cambra catalana la seguiria comandant Iceta, encara que l'alcaldessa seria de facto la futura candidata del PSC a les eleccions autonòmiques. En un article a la pàgina web de la seva candidatura, el primer secretari assegura sentir-se "amb la força, les ganes, el reconeixement públic i l'experiència" necessaris per seguir dirigint el partit, i es mostra partidari "del pacte i el consens".