Parlon refreda la seva aposta per una consulta

L'aspirant a liderar el PSC demana als independentistes que facilitin un govern de Sánchez

jrico33196921 barcelona 16 03 2016 entrevista a la socialista y 160317183337

jrico33196921 barcelona 16 03 2016 entrevista a la socialista y 160317183337 / Albert Bertran

2
Es llegeix en minuts

Núria Parloncandidata a liderar el PSC, comença a ensenyar les seves cartes per guanyar suports en el partit. Tot i ser una de les dirigents que fins ara s'havien mostrat més partidaris d'un referèndum, la també alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ara es mostra molt més en línia amb l'estratègia portada a terme per l'actual primer secretari, Miquel Iceta.

Així, preguntada per si la seva aposta segueix sent una consulta en què els catalans decideixin quin és l'encaix que ha de tenir Catalunya dins d'Espanya, Parlon es mostra reticent: "Jo vaig ser una de les màximes exponents i defensores de la fórmula de consulta acordada i legal. Però al PSC vam renunciar al dret a decidir quan es va assimilar a dret d'autodeterminació. I fer un salt ara de cop a la via canadenca i centrar el debat del PSC en la solució si fracassa la teva proposta, no és el més adequat".

En una entrevista a TV-3, la dirigent socialista ha demanat aquest divendres a les forces independentistes que "renunciïn temporalment" a un referèndum unilateral d'independència (RUI) i se centrin a "fer fora el PP" del Govern. Un referèndum a la canadenca és, segons la número dos del PSC, una opció possible però que "despista una mica".

"CANVIAR LA MAJORIA DE GOVERN" A ESPANYA

Per afrontar la situació a Catalunya, Parlon ha considerat imprescindible iniciar un procés de reforma de la Constitució que hauria de permetre una relació bilateral entre Catalunya i Espanya a la vegada que reconèixer la plurinacionalitat de l'Estat. "Uns passos històrics", ha qualificat l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.

Per portar a terme aquesta reforma constitucional, la candidata a liderar el PSC advoca per "canviar la majoria de govern" a Espanya, ja que entén que el PP no contempla cap possibilitat de reforma. "El bloqueig institucional es pot trencar votant un acord", ha recordat Parlon en referència a un pacte entre els partits d'esquerres. Un acord al qual les forces independentistes ja han posat preu: el referèndum.

"MÉS ARRISCADA" QUE L'ACTUAL DIRECCIÓ

Parlon ha qualificat la seva candidatura de "més arriscada que l'actual direcció del PSC" i ha manifestat que espera que la militància confiï en el seu model de partit. Segons ella, la formació ha de "tornar a connectar amb la ciutadania" i recuperar la il·lusió després d'uns anys difícils en termes de resultats electorals.

Notícies relacionades

Entre les mesures que s'han de prendre per regenerar el partit, Parlon ha destacat la necessitat de ser coherents ja que el PSC "porta motxilles que li han fet perdre la credibilitat" . Un altre dels passos necessaris és, segons la candidata, un nou protocol de relacions amb el PSOE ja que l'actual "és molt millorable".