el pols sobiranista

Puigdemont i Albiol despatxen en "cinc segons" el 'no' del PPC a la qüestió de confiança

El dirigent popular avisa el president que impugnarà qualsevol convocatòria d'un RUI

abertran35392059 barcelona 05 09 2016  pol tica   reuni  de puigdemont i albi160905124855

abertran35392059 barcelona 05 09 2016 pol tica reuni de puigdemont i albi160905124855

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

La principal incògnita radicava a saber quant de temps estarien reunits aquest dilluns Carles Puigdemont i Xavier García Albiol al Palau de la Generalitat, ja que el resultat de les converses l'hauria encertat fins i tot Sandro Rey. ¿Quina calor que fa aquests dies? Sí, sí; no sembla que sigui setembre. ¿Com han anat les vacances? Bé, curtes, què t'he d'explicar. Comptant els diàlegs d'ascensor, el president i el coordinador general del PPC han passat junts una hora i deu minuts, dels quals només han dedicat un instant a despatxar el tema pel qual s'havia convocat la cita. "Hem dedicat només cinc segons a la qüestió de confiança, perquè nosaltres no podem donar suport a un fet que planteja un full de ruta que portaria Catalunya al suïcidi", ha etzibat Albiol.

El Govern ha volgut donar-li tan poca categoriaplaça de Sant Jaume, al caliu del sol i de les hordes de turistes que recorren el parc temàtic en què s'ha convertit el centre de Barcelona. "La qüestió de confiança és només una cosa entre independentistes, una escenificació per tenir la gent entretinguda durant quatre mesos", ha seguit percudint Albiol. Rebutjat aquest assumpte, el líder del PPC al Parlament ha preferit centrar-se en els pressupostos de la Generalitat del 2017 i en els pròxims passos del procés sobiranista.

OBERT A NEGOCIAR

Albiol, que sospita que el suport de la CUPCUP comporta també el recolzament anticapitalista als comptes, ha allargat la mà a negociar aspectes que puguin comportar millores en infraestructures o serveis socials. Una mera declaració d'intencions, ja que la distància entre JxSí i el PPC és tan gran que al dirigent conservador li ha faltat temps per llançar un avís. A la mínima que els pressupostos incloguin alguna partida per a un RUI o altres camins sobiranistes, el seu partit ho "impugnarà" davant el Tribunal Constitucional.

Notícies relacionades

El coordinador general dels populars catalans ha constatat que Puigdemont segueix ferm a mantenir el full de ruta cap a la independència i fins i tot ha sortit de la reunió convençut que el cap del Govern està decidit a convocar el RUI (malgrat que no tots al PDC semblen tenir-ho tan clar). Pel que fa a la resta, la trobada no ha sigut més que una mera tertúlia en què també s'ha abordat el finançament autonòmic i la governabilitat a Espanya, sempre amb un to "cordial" del qual Albiol ha subratllat que el president segueixi compromès a mantenir "ponts de diàleg" amb el PPC malgrat "el mur que ha aixecat amb el Govern central".

Com a tall radiofònic afegit a les seves ja peculiars sentències, el dirigent conservador ha deixat caure també que el seu partit es nega a participar en qualsevol acte institucional de la Diada "perquè s'ha convertit en un aquelarre independentista". L'Onze de Setembre, el PPC es limitarà a llegir un manifest en un acte íntim al qual està previst que assisteixi la seva executiva.