Rivera: "100 de les 150 mesures les vaig firmar amb Sánchez"

El líder de C's reclama al PSOE que faci una oposició "responsable" i no "s'abstingui d'Espanya"

El dirigent resumeix les 150 mesures acordades amb el PP, que inclouen inversions valorades en 29.000 milions i canvis socials i de les institucions

35308829 60

35308829 60 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha sigut el primer a comparèixer després de la firma del pacte entre el PP i el seu partit que farà que els 32 diputats taronges votin a favor de la investidura de Mariano Rajoy. El dirigent ha justificat la negociació empresa pel seu partit amb el PP, amb la intenció de ser el "motor" dels canvis que necessita Espanya i no l'"obstacle". En aquest sentit, ha assegurat que el seu objectiu era "arrossegar la vella esquerra i dreta a una etapa de reformes" i, segons ell, ho ha aconseguit. Per això, ha 'venut', que el seu partit està tenint un "paper decisiu" per transformar el país. 

Notícies relacionades

Rivera ha sigut l'encarregat de revelar les 150 principals mesures acordades entre els dos partits, entre elles una inversió en plans socials de 29.000 milions, com un complement salarial o un pla contra la pobresa infantil. Així mateix, el compromís inclou la dació en pagament, un "contracte de protecció creixent" per a assalariats temporals, ajudes als autònoms, reformes institucionals com que la majoria dels jutges del CGPJ siguin elegits per magistrats, retallades de despesa a les diputacions i el Senat, etc. 

El líder de C's ha tingut en la seva compareixença missatges per al PSOE, a qui ha demanat fer una oposició "responsable" i li ha llançat el següent encàrrec: "No val abstenir-se d'Espanya", en referència a la necessitat que 11 socialistes s'abstinguin perquè tiri endavant la investidura de Rajoy.