Rabell assegura que no se sent "apel·lat" per la manifestació de la Diada de l'ANC

El diputat de CSQP crida ERC a trencar el pacte amb el PDC i consolidar una aliança d'esquerres

dcaminal32473710 barcelona 20 1 2016       carles pugdemont y ravel160120132325

dcaminal32473710 barcelona 20 1 2016 carles pugdemont y ravel160120132325

1
Es llegeix en minuts

Catalunya Sí que es Pot (CSQP) està estudiant la seva participació en la manifestació de la Diada que organitzen l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, encara que el president del seu grup al Parlament, Lluís Rabell, hi va mostrar ahir les seves reticències pel caràcter independentista de la cita. Segons va declarar a Catalunya Ràdio, no se sent «gaire apel·lat, sinó més aviat rebutjat» per la convocatòria.

Notícies relacionades

El dirigent de CSQP va assegurar que la manifestació no és «unitària ni entusiasmadora» i, per aquesta raó, va demanar un gir social en la política catalana en què es pugui definir un pacte nacional pel dret a decidir en termes més amplis dels que planteja l’independentisme. En aquesta línia, el diputat va reivindicar la celebració de l’Onze de Setembre com «una conquista popular i una reivindicació democràtica» i va apuntar que aquest esperit no es correspon amb la convocatòria de l’ANC i Òmnium.

Per una altra part, i tot i el mal moment de les relacions entre ERC i l’esquerra alternativa, segons va publicar ahir EL PERIÓDICO, Rabell va fer una crida als republicans per dibuixar un altre escenari a través d’una aliança d’esquerres. Segons el dirigent de CSQP, Esquerra es disputa ara l’hegemonia sobiranista amb el PDC, però va advertir que mentre això passa, «la societat es continua degradant».