ACORD A L'ÚLTIM MINUT

En Marea i Podem concorreran en conjunt a les eleccions gallegues

Les formacions es presentaran sota la fórmula de partit instrumental

iglesias-acatalan

iglesias-acatalan / AGUSTIN CATALAN

2
Es llegeix en minuts

Podem i En Marea concorreran en conjunt a les eleccions gallegues sota la fórmula jurídica de partit instrumental, segons han confirmat a Europa Press fonts de la coordinadora.

Poc abans del venciment del termini –a les 23.59 hores d'ahir, divendres- per a la presentació de coalicions electorals per a les autonòmiques, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat a la xarxa social Twitter que la formació morada i En Marea aniran en conjunt a les gallegues. Fonts de la coordinadora han confirmat que les formacions concorreran sota la fórmula de partit instrumental.

"No hi ha res per sobre de la unitat quan ens juguem el canvi a Galícia. Podem estarà amb En Marea sigui quina sigui la fórmula.", diu el missatge d'Iglesias a la xarxa social. Fins i tot Pablo Echenique ha reconegut avui que estaven disposats a acceptar el candidat a la Presidència de la Xunta d'En Marea, Luis Villares.

IGLESIAS PREFERIA UNA COALICIÓ

Els alcaldes de la Corunya, Santiago i Ferrol han liderat el procés de constitució d'aquest partit instrumental amb les diferents marees municipalistes, Anova, Esquerda Unida i Equo, entre altres partits.

S'han trobat des del principi amb reticències de Podem, que preferia la coalició abans que integrar-se en el partit instrumental, amb unes negociacions que estaven en un punt mort.

Iglesias no ha trigat a rebre resposta del regidor de la Corunya, Xulio Ferreiro: "Gràcies, Pablo Iglesias, per la generositat i l'altura de mires. Serà un plaer fer això junts", ha dit. I Iglesias ha contestat: "Gràcies a tu compa... per tot".

ESQUERDA UNIDA, A FAVOR DE L'ACORD

La líder d'Esquerda Unida a Galícia, Yolanda Díaz, ha comentat que "hi ha gent de mires curtes i de mires llargues" i ha afegit que "Pablo Iglesias és dels que no juguen en els espais curts", a la qual cosa afegeix un "gràcies". El líder de Podem també ha respost a Díaz a través d'aquesta mateixa xarxa social amb: "De tu vaig aprendre molt, companya. Gràcies per tot".

Notícies relacionades

També a través del seu compte a Twitter el líder d'IU, Alberto Garzón, reaccionava a l'acord d'"unitat electoral per a les eleccions a Galícia" i felicitava Pablo Iglesias per haver tingut "un gest d'enorme altura política".

Iglesias, per la seva part, agraïa aquest gest de Garzón i recordava per la mateixa via que "no ha sigut fàcil convèncer alguns de la necessitat de caminar junts. I ho seguirem fent".