Ciutadans posa sis condicions per recolzar Rajoy

Rivera demana una comissió d'investigació sobre el finançament del PP i la fi dels aforaments, entre altres mesures, per donar el 'sí' al president en funcions

Rivera posa sis condicions al PP com a clau per obrir la porta a la negociació. / JUAN MANUEL PRATS / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Albert Rivera ha fet aquest dimarts un pas més per acabar recolzant la investidura de Mariano Rajoy. En una roda de premsa al Congrés, el president de Ciutadans ha posat sis condicions per començar a negociar amb el PP. Totes estan relacionades amb la regeneració i la lluita contra la corrupció. Són aquestes: separació immediata de qualsevol imputat per corrupció, eliminació d'aforaments, nova llei electoral, acabar amb els indults, limitació de mandats i creació d'una comissió d'investigació sobre el finançament il·legal del PP.

Notícies relacionades

“Els espanyols no tenen més temps. Volen canvis i govern. No hi entenen de crisis internes al PSOE ni de corrupció al PP. Per això avui he plantejat possibles solucions i desbloquejos a aquesta situació. La nostra pregunta avui és ¿de veritat que no podem fer res més per Espanya? Hem arribat a la conclusió que alguna cosa més sí que podem fer. ¿Es pot posar en marxa aquest país? Sí, si hi ha una aposta per la regeneració i contra la corrupció”, ha explicat Rivera després de l'executiva del seu partit.

El líder de Ciutadans traslladarà a Rajoy aquestes condicions dimecres, durant la reunió que mantindran els dos dirigents, en què també li demanarà al president en funcions que es presenti al debat d'investidura.