El PDC sospesa demanar a ERC integrar-se en els seus grups del Congrés i el Senat

Francesc Homs: "Ni Mariano Rajoy ni cap membre del PP presidiran el Govern espanyol, i jo seré molt feliç"

rjulve34779685 gra130  barcelona  22 07 2016   la diputada marta pascal  at160723160922

rjulve34779685 gra130 barcelona 22 07 2016 la diputada marta pascal at160723160922 / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts

Marta Pascal, coordinadora general del Partit Demòcrata Català (PDC), no descarta que el seu partit demani a ERC que aculli als seus grups del Congrés i el Senat els diputats i els senadors convergents, després de saber-se que no tindran grup propi en cap de les dues cambres. 

"No s'han de tancar portes" si l'objectiu és "amplificar el discurs polític que es deriva del compromís de defensar el procés sobiranista", ha assegurat Pascal en declaracions a RAC-1. La dirigent demòcrata ha recordat que va ser Convergència la que "va obrir el meló" del debat sobre una llista conjunta amb ERC a les eleccions generals del 26-J i, per aquesta raó, considera que no se'ls podrà acusar de "no haver intentat" disposar d'una veu unitària de l'independentisme a Madrid.

En referència a la decisió de la Mesa anunciada aquest dimarts, Pascal ha denunciat la "interpretació política" del reglament del Congrés i el Senat per part del PP, el PSOE, Units Podem i Ciutadans per deixar Convergència sense grup propi.

La dirigent s'ha mostrat convençuda que l'aposta independentista del seu partit farà d'aquest una "diana per a molts", que intentaran "tallar la veu" al PDC. Tot i així, Pascal ha anunciat que no desistiran perquè tenen "un compromís molt clar amb el poble de Catalunya: defensar el procés a Madrid".

HOMS AUGURA QUE RAJOY NO SERÀ PRESIDENT

"Ni Mariano Rajoy ni cap membre del PP presidiran el Govern espanyol, i jo seré molt feliç", ha assegurat, per la seva part, Francesc Homs, diputat del PDC al Congrés. Homs ja va plantejar fa unes setmanes la possibilitat de recolzar un govern alternatiu de Pedro Sánchez, però Pascal ha refredat aquesta possibilitat al·legant el tracte rebut pels membres socialistes de la Mesa en referència a la votació del grup propi de CDC.

Notícies relacionades

Homs ha coincidit amb Pascal a assegurar que la Mesa ha volgut fer pagar a PDC la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent al Parlament. En referència a les possibles converses amb ERC, Homs ha assegurat que, més enllà d'aquestes, els convergents recorreran la decisió de la Mesa perquè consideren que els antecedents els donen la raó.

Amb tot, la formació convergent ha convocat una reunió aquest matí per analitzar la negativa de la Mesa al grup propi de Convergència al Congrés i el Senat, i estudiar les possibles sortides a aquesta situació.