Felipe González dóna un cop de mà a Rajoy

L'expresident considera que s'ha de deixar formar govern encara que "no s'ho mereix"

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'expresident del Govern Felipe González ha tornat a intervenir en el debat sobre la investidura. I ho ha fet de nou per donar la seva opinió respecte al que hauria de fer el seu partit. Així, ha instat el PSOE a "deixar formar govern, fins i tot si (Mariano) Rajoy no s'ho mereix".

La reflexió del veterà dirigent socialista, formulada en una entrevista publicada pel diari argentí 'Clarín' és la següent: "No es pot anar a terceres eleccions sense dir-los als responsables dels partits 'són vostès els que hi han d'anar, no poden dir a la gent que s'ha tornat a equivocar a l'hora de votar'".

Per González, els partits que, després de les eleccions del 26 de juny, "no poden fer una majoria alternativa", haurien de "votar en contra en la primera votació" i abstenir-se en la segona. "Si no és possible formar govern, s'ha de deixar formar govern i això porta a l'abstenció", va indicar.

PÈRDUA DE CREDIBILITAT

Notícies relacionades

Per González, de visita a l'Argentina per participar en un simposi sobre l'Orient Mitjà, Espanya "ha entrat en una crisi política" que "durarà uns quants anys", en què "el problema és la pèrdua de credibilitat que tenen els partits".

L'expresident del Govern diagnostica que existeix una crisi de lideratge. I conclou: "És molt seriós. Jo crec que ha perdut qualitat el debat polític. Ho veig ara a Espanya. Fa por el que passa".